Liga 1

Gheorghe Hagi in razboi cu UEFA

Sursă foto: https://fcviitorul.ro

Fostul mare international Gheorghe Hagi are un cui impotriva UEFA si nu ca n-ar avea dreptate in ceea ce spune.

Patronul si antrenorul echipei Viitorul reclama in termeni vehementi politica UEFA de impartire a hartii fotbalului european pe criteriul valoric in bogati si saraci.

“Trebuie sa facem un grup si sa mergem la UEFA sa-i intrebam de ce noi nu avem nicio echipa in grupele Ligii Campionilor, iar altii au cate patru direct in grupe. Suntem in primele 32 de tari ale Europei. Aruncati-ne, tata, in lumea a saptea!”, a declarat Gheorghe Hagi.

“Sa primim si noi 30 milioane de euro pentru a investi, sa platim si noi salarii mari. Sunt echipe cu buget de 500 milioane de euro, iar noi nu ajungem nici la 10 milioane. Cum sa ne batem cu ei?”, a mai declarat Hagi.

In acest sezon grupele cupelor europene au ramas un vis interzis pentru echipele din Romania, FCSB si CFR Cluj fiind eliminate in faza playoff a Europa League.

Cu un sezon in urma cei de la FCSB ajungeau in saisprezecimile Europa League dupa un sezon de toamna bun, cu trei victorii la rand in primele trei meciuri in grupa.

A urmat prima victorie din istorie a ros-albastrilor contra unei echipe italiene (1-0 cu Lazio pe Arena Nationala), urmata de eliminarea la scor pe Olimpico.

In sezonul viitor din cauza declinului ultimilor ani si a schimbarii formatului de catre UEFA, echipele romanesti vor incepe inca din primul tur al fazei de calficare, cu exceptia castigatoarei Cupei Romaniei care va intra in turul 2 preliminar al Europa League.

Chiar daca nu se poate face o comparatie pana la capat, calificarile nu sunt un capat de lume, iar Ajax Amsterdam a devenit in acest sezon prima echipa ajunsa in semifinalele Champions League dupa ce a disputat trei tururi preliminare.



Gheorghe Hagi in razboi cu UEFA