Liga 1

Gazul obtine un punct in-extremis in deplasarea de la Dinamo

Dinamo a remizat in fata lui Gaz Metan Medias, scor 1-1, intr-o disputa contand pentru etapa a 32-a din Liga 1. Plesca a inscris in proprie poarta, iar Zaharia, la ultima faza a meciului, le-a adus un punct nesperat mediesenilor. In prealabil, Marius Niculae, preocupat mai degraba sa obtina lovitura de pedeapsa in situatie de unu la unu cu Plesca, si polonezul Kamil Bilinski au ratat din pozitii incredibile. 4 puncte pentru formatia lui Ion Balaur obtinute pe final, dupa victoria inregistrata runda trecuta in compania liderului ASA Tirgu Mures.

Partida de pe "Dinamo", disputata in fata a aproximativ 1000 de oameni, a avut nevoie de mai bine de 20 de minute pentru a se debloca. Gazul a fost echipa cu nerv, in timp ce Dinamo a preferat sa se apere departe de propria poarta.

La mijlocul primei reprize, Marius Niculae a scapat singur in careul lui Plesca, dar s-a impiedicat in momentul finalizarii si tabela a ramas nemodificata.

Marius Alexe l-a urmat pe experimentatul atacant al "cainilor" cu o executie frumoasa din afara careului, citita insa la timp de goalkeeperul Mediasului.

Forcingul de final de repriza al ros-albilor si-a gasit corespondentul intr-o succesiune de lovituri de colt, ramase fara rezultat.

Jocul s-a reluat cu o ocazie importanta a lui Marian Cristescu (59), care l-a evidentiat pe Plesca dupa un sut in cros, expediat din zona punctului de la 11 metri.

Introdus de cateva minute pe teren, Bilinski a fost incapabil sa speculeze o grava eroare a portarului advers. Plesca nu a putut retine mingea trimisa puternic de Serban, iar polonezul a trimis moale din apropiere. Ratare care il face invidios pana si pe Benson, de la Rapid.

A fost nevoie si de interventia lui Bunoza, in minutul 73, pentru ca Dan Roman sa nu isi treaca in cont o noua reusita in editia curenta a Ligii 1.

Soarta celor 3 puncte parea sa se fi decis in minutul 82, cand Gicu Grozav a trimis puternic spre poarta, din unghi mort, iar Plesca a deviat decisiv mingea in plasa. 

Gazul a plecat cu un punct de pe "Dinamo", dupa ce Zaharia l-a invins pe Naumovski la ultima faza a confruntarii.

Dinamo: Naumovski – Fai, A. Marc, Bunoza, S. Filip – C. Matei, M. Cristescu, I. Serban, V. Lazar (D. Rotariu 37) – M. Alexe (Grozav 75), M. Niculae (cpt, Bilinski 59).

Gaz Metan: Plesca – Trtovac, Velazquez, Muth, Szilagyi – R. Zaharia, Tahar – Al. Munteanu (R. Avram 65), Bajenaru (Vitinho 65), Figliomeni (Llullaku 75) – D. Roman

Arbitru: George Gaman (Craiova)

Cartonase galbene: Velazquez 34

Cartonase rosii: -

Stadion: Dinamo (Bucuresti)

Spectatori: 1000



Gazul obtine un punct in-extremis in deplasarea de la Dinamo