Liga 1

Gaz Metan pierde doua puncte cu Dinamo la Medias

Gaz Metan Medias a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul de pe teren propriu cu Dinamo, o partida în care gazdele si-au creat numeroase ocazii de gol mai ales în a doua repriza. Golurile au fost marcate de Astafei si Bawab pentru Medias si Alexe si Trtovac (autogol) pentru Dinamo. Oaspetii au jucat în inferioritate numerica pe final, Nica fiind eliminat în minutul 79.

Mediasul n-a avut un start prea fericit de meci, portarul Plesca accidentându-se la încalzire. În locul lui a intrat în poarta Greab pentru ca pe lista de rezerve sa fie trecut pe postul de portar mijlocasul Vali Negru.

Dinamo a început meciul în forta si a încercat sa profite cât mai repede de emotiile si lipsa de experienta a lui Greab, portarul Gazului fiind pus la treaba înca din primele minute.

Danciulescu si apoi Alexe au semnat doua mari ocazii de a marca, pentru ca scorul sa fie deschis în minutul 17, dupa o combinatie între cei doi dinamovisti. Akaky a gresit incredibil în defensiva si a dat practic pasa la Danciulescu, iar acesta a trimis mai departe la Alexe, care a împins mingea în plasa.

Doar zece minute au trecut si Gazul a revenit în joc, în urma unei actiuni superbe purtate de Bawab pe partea stânga. Mingea a fost pasata pentru Astafei în careu, iar acesta a reluat interesant din cadere, balonul având o traiectorie lobata peste Naumovski pentru a intra apoi în poarta.

Atacurile mediesenilor au crescut treptat în intensitate, iar în minutul 38 tot Bawab si Astafei au contribuit la al doilea gol al Gazului. De aceasta data la finalizare s-a aflat Bawab, care a marcat probabil unul dintre cele mai frumoase goluri ale anului, dupa ce a reluat splendid cu câlcâiul, cu spatele la poarta.

Jocul tot mai bun al gazdelor a fost afectat însa de autogolul lui Trtovac din startul reprizei secunde, care nu doar ca a restabilit egalitatea pe tabela, dar a si taiat din aripile formatiei lui Cristi Pustai. Mediasul si-a revenit în scurt timp si a reluat asaltul la poarta lui Naumovski, în minutul 55 Dinamo scapând miraculos de gol dupa ce Astafei a trimis mingea în bara.

În continuare s-a jucat pe contre, dar parca într-un ritm tot mai scazut. Dinamo a facut usor pasul înapoi, gest vizibil mai ales dupa ce Constantin Nica a fost eliminat în minutul 79 pentru cumul de cartonase galbene. Desi timp mai era suficient pentru medieseni pentru a forta victoria, oboseala si-a spus cuvântul dar si lipsa de inspiratie la finalizare si meciul s-a terminat cu o remiza.

Gaz Metan Medias: Greab - Buzean, Frasinescu, Akaki, Trtovac (Bud '84) - Tahar, Todea - Astafei, Eric, C. Petre - Bawab. Antrenor: Cristian Pustai.

Dinamo: Naumovski - Nica, Luchin, D. Grigore, Pulhac - C. Matei (Rus '46), Munteanu, Boubacar - Curtean (Tucudean '46, Koulibaly '83), Danciulescu, Alexe. Antrenor: Dario Bonetti.

Cartonase galbene: Bawab '34, Tahar '85 / Rus '51, Pulhac '57, Nica '62, '78

Cartonas rosu: Nica '78

Arbitri: Istvan Kovacs (central) - Dragos Iliescu, Daniel Mitruti (asistenti) - Marian Bordean (rezerva)

Observatori: Patritiu Abrudan, Alexandru Boc.

La acest meci Ionel Danciulescu a trecut pe primul loc în clasamentul all-time al prezentelor în Liga I, devansându-l pe Costica Stefanescu. Danciulescu a jucat meciul 491 în Liga I, în timp ce Stefanescu a disputat 490 de partide.



Gaz Metan pierde doua puncte cu Dinamo la Medias