Liga 1

Gaz Metan castiga derby-ului Sibiului cu Hermannstadt

Sursă foto: facebook.com/hermannstadt.fc

Echipa Gaz Metan Medias s-a impus, cu 1-0 (0-0), in fata rivalei locale Hermannstadt intr-un meci disputat la Targu Mures in etapa a 7-a din Liga 1 Betano.

Unicul gol al meciului a fost marcat dupa o faza spectaculoasa in minutul 66. Olaru l-a deschis in marginea careului pe Chamed, acesta a continuat in fata portii pentru Fortes si reluarea acestuia s-a dus in transversala. Cu sansa, mingea a ajuns la Cretu care a reluat in poarta.

La 0-0 ambele echipe au ratat cate doua ocazii, cate una in fiecare dintre reprize. Primii care au trecut pe langa deschiderea scorului au fost gazdele prin Blanaru care, in minutul 29, a trimis pe langa poarta dintr-o pozitie singur cu portarul.

Asa am trait Hermannstadt - Gaz Metan 0-1

Replica oaspetilor a venit dupa doar patru minute la sutul incercat de Fortes spre coltul scurt, acolo unde Cabuz a blocat mingea golgeterului mediesean.

Partea secunda a debutat cu o alta mare sansa de gol ratata de acealasi Blanaru. Excelent gasit de o centrare din flancul drept, atacantul lui Hermannstadt a reluat incredibil din doi metri peste poarta.

La cealalta poarta, in minutul 52, Cristea rata si el neverosimil din interiorul careului mic dupa o centrare din corner.

Gaz Metan Medias acumuleaza 11 puncte si urca pe locul patru in clasament dupa primul succes in deplasare din aceasta editie de campionat.

Pentru Hermannstadt este deja a patra infrangere din sapte meciuri si echipa din municipiul Sibiu incepe sa bata pasul pe loc dupa un inceput promitator de sezon. Finalista Cupei Romaniei din sezonul precedent ramane la cota 7 in dreptul punctelor din clasament.

Caseta tehnica

Hermannstadt: Căbuz - Coman, Pîrvulescu, Mijuskovic, Tătar – Dandea, Dâlbea (Curtean ’81) – Petrescu (N’Kololo ’58), Blănaru, Halkiadakis (Ali ’71) - Rusu. Antrenor: Alexandru Pelici;

Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Creţu, Constantin, Cristea, Trif – Fofana, Aurelio – Caiado (Chamed ’65), Olaru (Romeo ’85), Fernandes - Fortes (Buziuc ‘90+2). Antrenor: Mihai Teja;

Cartonaşe galbene: Coman ’18, Rusu ’62, Pîrvulescu ‘65;

Arbitru: Radu Petrescu.



Gaz Metan castiga derby-ului Sibiului cu Hermannstadt