Liga 1

FRF transforma Centrele de Excelenta

La doi ani de la infiintare, Federatia Romana de Fotbal transforma Centrele de Excelenta in Centre Nationale de Pregatire.

Federația Română de Fotbal consideră că pregătirea centralizată a juniorilor este unul dintre elementele absolut necesare dezvoltării fotbalului românesc, iar acest proiect va continua, după ce în această vară cele patru Centre de Excelență vor fi comasate în două Centre Naționale de Pregătire, anunta site-ul FRF.

In plus, Federația Română de Fotbal a analizat situația și a decis ca pentru noua etapă să se creeze două Centre Naționale, unul la Timișoara, unde se vor pregăti jucătorii născuți în 2000, și unul la Târgu Mureș, pentru cei născuți în anul 2001.

Proiectul Centrelor Naționale va continua atât timp cât se va constata lipsa dezvoltării academiilor de fotbal ale cluburilor, dar și pentru a oferi cele mai bune condiții de pregătire tinerilor jucători români care nu sunt legitimați în cadrul academiilor deja existente.

Conceptul pregătirii centralizate este promovat de UEFA, care susține și finanțează proiecte specifice naționale, așa cum este și cazul celor inițiate de Federația Română de Fotbal. Proiecte similare de pregătire centralizată se implementează și în alte țări din Europa.FRF transforma Centrele de Excelenta