Liga 1

FRF si LPF nu vor spectatori pe stadioane: ”Publicul de sport este patimas”

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Fotbalul va fi reluat in Romania, intr-o prima faza, fara accesul spectatorilor in tribune.

Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului, a explicat de ce in cazul fotbalului nu se poate aplica regula din domeniul spectacolelor in aer liber, unde este permis accesul a pana in 500 de spectatori.

In propunerile initiale de la FRF si LPF ei ne-au propus reluarea campionatului fara spectatori. Aceasta masura este pentru a creste nivelul de siguranta impotriva acestui coronavirus.

”Publicul din zona sportului este mai numeros, mai patimas, interactioneaza radical diferit fata de participantii la un spectacol.

”Este foarte dificil ca organizator de meci sa faca acea selectie, sa selecteze 400-500 de spectatori, practic sa limitezi participarea altora.

”La Craiova sunt 7000-8000 de abonati, cum ai putea sa selectezi 500? Ne-ar fi foarte usor sa spunem da, insa organizatorul meciului ar fi direct responsabil de distantarea intre spectatori si de o eventuala infectare rezultata de acolo. Liverpool-Atletico Madrid a avut pe cercetare dovedita 47 de decese.

”Sa avem putina rabdare si in acest moment concluzia este pentru faza incipienta sa pornim fara spectatori”, a declarat Ionut Stroe intr-o conferinta de presa.



FRF si LPF nu vor spectatori pe stadioane: ”Publicul de sport este patimas”