Liga 1

FRF modifica regula U21 pentru Liga 1 din sezonul urmator

Comitetul Executiv al FRF a votat in unanimitate schimbare regulamentului in ceea ce priveste folosirea jucatorilor sub 21 ani la echipele din Liga 1.

Comitetul de Urgență al FRF a aprobat astăzi o serie de reforme menite să crească numărul jucătorilor români din primele eșaloane, în special al tinerilor jucători, și să îmbunătățească nivelul calitativ al competiției, anunta FRF pe site-ul oficial.

Din sezonul 2019/20, la propunerea administrației FRF, fiecare echipă va alinia la startul partidelor din Liga 1 minimum 2 jucători U21 formați la nivel național și va trebui să utilizeze pe toată durata partidei minimum 1 jucător din această categorie. Până acum, prevederile regulamentare făceau referire la un singur jucător U21.

Totodată, la acest moment, pe lista cu lotul celor 25 de jucători, cluburile din Liga 1 au obligația de a prezenta un minimum de 6 jucători formați la nivel național și un minimum de 2 jucători formați la nivelul clubului.

Din sezonul 2019/20, cluburile de Liga 1 vor trebui să aibă și o echipă de juniori U16, în urma propunerii administrației FRF, aceasta urmând a fi integrată într-o competiție organizată de FRF.



FRF modifica regula U21 pentru Liga 1 din sezonul urmator