Liga 1

FOTO Abominabil: Super-Contractul de renta viagera al lui Mircea Sandu

Cele patru pagini ale contractului de Renta Viagera al lui Mircea Sandu, in valoare de 50.000 de euro pe an plus alte beneficii, au aparut in original. Documenul este absolut odios, abominabil la modul in care este conceput, fiind de fapt o asumare din partea FRF a unor costuri mari, de la etaje oferite Nasului cu tot cu presonal si salarii, ca in "1001 de nopti", in schimbul a nimic din partea lui Mircea Sandu. Practic, fostul sef de la FRF a intins coarda intr-un mod ce pare fara limite, fara bun-simt si pana "in ziua decesului".

Cele patru pagini au fost publicate de siteul sursazilei.ro. In ele se vede ca documentul a fost semnat de Gino Iorgulescu. Contractul este anchetat de DNA pentru mai multe plangeri realizate de actualul presedinte al FRF, Razvan Burleanu, printre care si abuz in serviciu.

Contractul prevede, negru pe alb, ca renta viagera si toate beneficiile sa fie acordate pana "in ziua decesului" lui Mircea Sandu. La final, se prevede si ca FRF nu poate rezilia contractul!

Actul a fost redactat pe 5 martie 2015 (ziua alegerilor FRF), iar tot pe 5 martie a intrat in vigoare.

[news-108589]

Gratie acestor hartii, Sandu si-a asigurat pe langa renta de 50.000 de euro anual si masina (cu tot cu asigurare Casco), un etaj pentru birouri, mobila, salarii si utilitati - toate platite de FRF.

De asemenea, Sandu are asigurat prin contract si servicii medicale, atat in tara cat si in strainatate, toate suportate de FRF, alaturi de abonament telefonic cu minute nelimitate si "aparat de ultima generatie"  - ultima cerere fiind pura in spiritul romanesc al pustilor de liceu care vor cele mai noi telefoane cand ei nici nu stiu sa citeasca bine.

La capitolul obligatii, Sandu se angajeaza practic sa fie practic in mijlocul evenimentelor, prin organizarea unor diverse competitii sau sa consilieze FRF in aspecte legate de UEFA sau FIFA. Sandu este de asemenea "obligat" sa tina legatura cu mediul de afaceri si politic, dar si cu autoritatile locale. Cine nu ar vrea aceste obligatii?

Capitolul "Drepturile si obligatiile partilor" (Art. 3) este absolut hilar, FRF asumandu-si o multime de lucruri de sustinut financiar, in timp ce Sandu are doar trei litere in care isi asuma practic nimic.

FRF se obliga la Art. 3, printre altele, sa ii acorde lui Mircea Sandu o despagubire de 500.00 de euro, in cazul in care nu respecta angajamentul, adica valoarea a 10 ani de renta viagere.

De asemenea, prin contract, Sandu obliga FRF-ul sa ii sustina candidatura in 2015 pentru un nou mandat la UEFA.



FOTO Abominabil: Super-Contractul de renta viagera al lui Mircea Sandu