Liga 1

Fotbal putin si multi nervi intr-un Dinamo-CSMS Iasi fara goluri

Partida din Stefan cel Mare dintre Dinamo si CSMS Iasi a oferit o inclestare surda, cu numeroase momente de intrerupere, unul pricinuit in prima repriza de scandarile interpretate ca xenofobe ale galeriei dinamoviste. La final ambele echipe s-au ales cu cate un punct, dar au ramas datoare la capitolul spectacol.

Incurajati de perspectiva urcarii pe locul sase in clasament, cei de la CSMS Iasi au ratat in minutul 24 prima ocazie a meciului la capatul unei faze colective. Mingea a fost scoasa in marginea careului pentru sutul lui Cretu, dar Cerniauskas a iesit bine din poarta si a respins in fata inchizandu-i acestuia unghiul.

Meciul din Stefan cel Mare a fost suspendat de arbitrul Iulian Calin in minutul 34 din cauza scandarilor xenofobe ale suporterilor dinamovisti. Dupa zece minute de pauza fortata echipele au revenit pe teren si meciul a fost reluat, insa nu s-a mai jucat nimic.

Prima parte s-a incheiat intr-o tensiune maxima si la nivelul terenului. Grahovac a sprintat din poarta si l-a busculat la centrul terenului pe Rotariu, gest pentru care a fost avertizat cu cartonasul galben.

In partea secunda cea mai clara ocazie de gol a apartinut tot iesenilor la sutul in forta trimis de Golubovic in minutul 60. Acelasi portar Cerniauskas a respins si tabela a ramas nemodificata.

Mircea Rednic a fortat ofensiva lui Dinamo prin introducerea lui Gnohere, dar nici chiar Bizonul nu a avut inspiratie la finalizare.

Rotariu a ratat ultima ocazie a lui Dinamo in prelungiri, cand a trimis putin pe langa poarta din interiorul careului advers.

Dinamo ramane pe patru, iar cei de la CSMS Iasi egaleaza CSU Craiova la puncte si se agata de sperantele calificarii in playoff. Lupta pentru locul sase se anunta inca de pe acum una acerba intre ASA, CSU Craiova si CSMS Iasi.

Dinamo Bucuresti: Cerniauskas - Fai, A. Marc, Mevlja, S. Filip - Anton, Vojnovici (Gnohere '52) - C. Matei (Shalaj '54), Rotariu, Palici - Essombe (Serban '68). Antrenor: Mircea Rednic.

CSMS Iasi: Grahovac - Voicu, Mihalache, Ciuca, Tiganasu - Cretu, Mitici - Bole, V. Gheorghe (Grigorie '35), Onduku (Piccioni '58) - Golubovici. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonase galbene: S. Filip '66, Anton '79, Gnohere '87 / Cretu '43, Grahovac '45+2, Ciuca '89.

Arbitri: Iulian Calin (central) - Daniel Mitruti, Imre Bucsi (asistenti) - Marian Balaci (rezerva).



Fotbal putin si multi nervi intr-un Dinamo-CSMS Iasi fara goluri