Liga 1

Fotbal curat ca lacrima! In Liga 1 nu exista teste antidoping si nici dopati

Sursă foto: facebook.com/anad.gov.ro

Recenta numire a fostului arbitru Cristi Balaj in fruntea Agentiei Nationale Anti-Doping a readus in discutie un subiect care pentru sportul romanesc pare ca nu exista: dopajul!

Si, mai mult decat atat, pentru disciplina fotbal nu doar ca nu exista dopaj, dar si testele antidoping lipsesc cu desavarsire.

In ultimii noua ani Liga Profesionista de Fotbal (LPF) nu a comandat niciun test antidoping, anunta Libertatea.

"Ultima solicitare a Ligii pentru efectuarea de teste asupra fotbaliștilor din prima ligă din România e din 2010. De atunci nu mai funcționează nici un protocol de colaborare cu LPF! Acum nouă ani au fost solicitate și efectuate 72 de testări", este raspunsul celor de la ANAD.

In 2018, aceeasi institutie anunta ca a efectuat din proprie initiativa 18 testari, toate negative, la meciurile din Liga 1.

Asadar, sa ne bucuram ca avem un fotbal curat ca lacrima, in care jucatorii trag din greu la antrenamente, se vitaminizeaza corect si la timp, iar in timpul liber apa plata cu lamaie este nelipsita din meniul zilnic.

Singurii trisori din fotbalul romanesc pot fi numarati pe degetele de la o mana, iar cel mai notoriu caz este al lui Adrian Neaga in 2001 pe cand evolua la FC Arges. Nu doar ca a scapat fara o zi de suspendare, dar Neaga a prins la vremea respectiva si transferul vietii la Steaua Bucuresti.

Nicolae Grigore, Cristian Buturuga, Adrian Senin si Mihai Baicu sunt ceilalti patru fotbalisti depistati pozitiv in fotbalul romanesc. Cu exceptia lui Buturuga, coleg cu Neaga in acel moment, toti ceilalti au ispasit diferite perioade de suspendare.

In ceea ce-l priveste pe Baicu, acesta a decedat in 2009 din cauza unor probleme cardiace. Avea doar 33 ani!



Fotbal curat ca lacrima! In Liga 1 nu exista teste antidoping si nici dopati