Liga 1

Florin Cernat aduce Viitorului un egal cu Astra Giurgiu

Transferat in aceasta vara la Viitorul pentru a aduce un plus de experienta in lotul condus de Gheorghe Hagi, mijlocasul Florin Cernat si-a dovedit din plin valoarea in partida din deplasare cu Astra Giurgiu, cand a reusit o dubla. Meciul Astra - Viitorul s-a incheiat 2-2,.

Astra a condus de doua ori in meciul de duminica dupa-amiaza, dar de fiecare data echipa lui Hagi a egalat prin acelasi jucator, Cernat, in minutele de final ale fiecarei reprize.

Viitorul a inceput meciul mai bine pe fondul oboselii aratate de Astra, echipa care joi seara a tinut piept la Londra “ciocanarilor” de la West Ham United (2-2).

Astra si-a aratat prima data coltii in minutul 10 prin De Amorim, care a sutat in forta o minge pe care scria gol, dar pe traseul careia Mitrea s-a interpus reusind sa o devieze in lateral.

Buna sansa de gol pentru Viitorul in minutul 36 la sutul lui Marin. Acesta a cautat coltul scurt, dar acolo s-a aflat atent portarul Lung si a respins.

Patru minute mai tarziu Astra deschidea scorul, cumva contrar cursului jocului de pana atunci, prin fundasul Gaman la o faza fixa de la coltul terenului. Budescu a executat cornerul si Gaman a reluat decisiv din sase metri.

La cabine s-a intrat la egalitate dupa golul egalizator marcat de Cernat cu un voleu naprasnic din dreptul punctului cu var de la 11 metri. Acesta a fost excelent servit de Tanase cu o centrare din partea dreapta a terenului.

Viitorul a ratat preluarea conducerii in minutul 54, cand Mitrea l-a intins serios pe Lung cu un sut direct din lovitura libera, pentru ca Tanase sa iroseasca la randul sau o sansa in minutul 66.

Budescu a lovit din nou pentru Astra dintr-o faza fixa. S-a intamplat in minutul 81, cand decarul celor din Giurgiu l-a surprins pe Buzbuchi cu un sut in forta.

Jucatorii lui Hagi au presat puternic in minutele de final si au reusit o egalare meritata in al doilea din cele cinci minute suplimetare aratate de la margine.

Acelasi Cernat a primit in sase metri si a plasat lovitura de cap in dreapta lui Lung, aducand un punct muncit pentru Viitorul.

Astra Giurgiu: Lung jr. - Queiros, Gaman, Geraldo, Junior Morais - Seto, Boldrin (Dandea '78) - Enache (Florea '62), Teixeira (Al. Ionita '68), William - Budescu. Antrenor: Marius Sumudica.

FC Viitorul: Buzbuchi - Benzar, Mitrea, Filip, Cr. Ganea (Chitu '85) - R. Marin, Nedelcu, Aganovici (Miselaricu '75) - Cernat, Gavra (Ciupe '69), Fl. Tanase. Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonase galbene: Junior Morais '23, Geraldo '51, Teixeira '67, William '88 / Benzar '45+1, Ciupe '48 (aflat pe banca de rezerve), Mitrea '64, Nedelcu '90+5.

Arbitri: Adrian Comanescu (central) - Andrei Constantinescu, Marius Cristian Marchidanu (asistenti) - Catalin Busi (rezerva).



Florin Cernat aduce Viitorului un egal cu Astra Giurgiu