Liga 1

Festival de goluri la Botosani, intre "FC" si Viitorul

2-0 a fost cel mai periculos scor pentru FC Botosani, una din echipele care va reprezenta Romania in Europa League, sezonul viitor. Echipa antrenata de Leo Grozavu a remizat, scor 4-4, in disputa de pe teren propriu cu Viitorul Voluntari. Gica Hagi l-a folosit din primul minut pe fiul sau, care l-a rasplatit cu un gol, primul in Liga 1. Roberto Casap a punctat la debutul sau pe prima scena, intr-un joc care le putea aduce ilfovenilor bani in plus din drepturile de televizare. Attila Hadnagy a restabilit egalitatea la ultima faza a meciului.

Patronul si totodata antrenorul Viitorului, Gheorghe Hagi, a optat in aceasta deplasare pentru un lot de 18 jucatori formati exclusiv la academia sa. Fiul acestuia, Ianis (16 ani, 7 luni si 7 zile), a debutat in premiera ca titular pe prima scena a fotbalului romanesc.

Gazdele au preluat conducerea pe tabela dupa primele zece minute. Browne a centrat in 6 metri pentru Batin, care l-a gasit ideal pe Croitoru in gura portii. A doua reusita stagionala pentru playmakerul moldovenilor.

Peste alte zece minute, Attila Hadnagy a dublat avantajul botosanenilor dintr-o lovitura de pedeapsa aparent usor acordata de centralul Horatiu Fesnic pentru un fault comis de Bogdan Tirgu asupra lui Paul Batin.

In minutul 30, la o faza fixa a oaspetilor, Cristian Manea a redus din diferenta cu un sut simplu din apropiere, dupa ce David Lazar intervenise in doua randuri de pe linia portii.

Viitorul a revenit pe tabela in doar cateva minute, dupa ce Tiru (36) a reluat in plasa o minge ce izbise transversala in prealabil.

La reluarea jocului, Ianis Hagi a spart gheata in Liga 1 dupa o cursa in flancul stang a lui Cristian Gavra. Pasa initiala i-a apartinut tot lui Hagi, aflat la al saptelea meci in prima liga.

Minutele 77 si 79 au adus alte doua goluri pe tabela stadionului "Municipal" din Botosani. In prima faza, Croitoru a inscris pentru 3-3 cu o lovitura de cap din 9 metri, pe fondul unui marcaj slab al fundasilor adversi.

Apoi, Roberto Casap (16 ani), debutant in Liga 1, l-a invins pe David Lazar cu un sut din unghi. 

Moldovenii au incheiat partida in inferioritate numerica. Andrei Patache a fost eliminat de Horatiu Fesnic pentru cumul de avertismente.

Scorul final a fost stabilit de Hadnagy la ultima faza a meciului. Un nou gol parabil pentru Buzbuchi, in conditiile in care executia experimentatului atacant al Botosaniului a venit pe coltul scurt.

FC Botosani: Lazar - Acsinte, Tincu, Oltean, Patache - Croitoru, Vasvari, Browne (S. Ianc 73) - Hadnagy, Martinus (P. Ivanovici 64), P. Batin (Ngankam 88)

Viitorul: Buzbuchi - Hodorogea, Tiru, Manea - Nikolov (R. Casap 67), Nedelcu, Benzar, R. Marin - Ianis Hagi (Vina 58), Fl. Tanase, Gavra (Mitrita 52)

Arbitru: Horatiu Fesnic (Cluj-Napoca)

Cartonase galbene: Fl. Acsinte 27, A. Patache 35, Croitoru 38/ B. Tiru 19, Hagi 55, Mitrita 90+1, Benzar 90+2

Cartonase rosii: A. Patache 83

Stadion: Municipal (Botosani)



Festival de goluri la Botosani, intre "FC" si Viitorul