Liga 1

Știința câștigă Derbyul Olteniei contra băieților răi din oraș. Trei penaltyuri și zece minute de întrerupere

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial/

Derby-ul Craiovei a incins atmosfera din Banie peste punctul de fierbere al apei, duminica seara, la reintalnirea rivalelor care se revendica de la unica si adevarata “Stiinta”.

Pentru a treia oara consecutiv la nivelul primei ligi castig de cauza au avut cei care isi spun Universitatea Craiova, prin golurile marcate de Andrei Ivan si Sergiu Hanca.

Ambele reusite ale echipei lui Laszlo Balint au fost marcate in prima repriza din lovituri de la 11 metri usor acordate de centralul Istvan Kovacs.

La primul penalty cel mai bine cotat arbitru roman al momentului a verificat faza la margine concluzionand ca Van Durmen l-a faultat pe Jovan Markovic in marginea careului.

A doua lovitura de la 11 metri acordata celor de la Universitatea Craiova s-a dovedit a fi o mare eroare din partea centralului din Carei.

Mingea trimisa de Hanca dintr-o lovitura libera l-a lovit in cap pe Bahassa, dar Kovacs a vazut un hent inexistent si a fluierat penalty spre iritarilor fanilor din Peluza Sud care au declansat iadul pe teren.

Hanca a transformat pentru 0-2 si la cabine s-a intrat inainte de a mai fi fluierat restartul meciului, dupa ce terenul fusese inundat de tortele alb-albastre aruncate din Peluza Sud.

Nici n-a inceput bine partea secunda ca partida a fost intrerupta dupa doar 41 de secunde din cauza tortelor aruncate de fanii gazdelor in careul lui Lazar.

Toate fazele meciului pot fi revazute aici.

Partida a fost oprita pentru zece minute (min.58), dupa ce la o faza de atac a celor de la FCU o torta a fost aruncata pe plasa portii. Un scaun si mai multe sticle au ajuns de asemenea pe suprafata de joc.

La reluare cei de la FCU au redus din diferenta prin Andrea Compagno dintr-un penalty acordat pentru faultul lui Papp asupra atacantului italian.

Pana la final nu s-a mai jucat prea mult fotbal, cei de la Universitatea Craiova fiind aproape sa dea lovitura prin Baiaram ajuns singur cu portarul.

Universitatea Craiova obtine astfel prima victorie cu Balint pe banca, in Liga 1, un succes de moral inaintea returului cu Zorya Lugansk din turul 3 preliminar al Conference League.

Caseta tehnica

FCU Craiova 1948: R. Popa - R. Negru, Duarte, Paramatti (R. Grigore 83’), Huyghebaert - Asamoah, V. Achim (C. Bălan 83’) – Baeten (Chiţu 78’), Yassine Bahassa (Iancu 57’), Van Durmen (Marquet 78’) – Compagno. Antrenor: Marius Croitoru.

Universitatea Craiova: Lazar – Martic (Căpăţână 59’), Papp, Da Silva, N. Bancu - Mateiu, Al. Creţu (Screciu 65’) – Hanca (Vlădiu 74’), Baiaram, A. Ivan (Roguljic 46’) – Markovic (Koljic 65’). Antrenor: Laszlo Balint.

Cartonaşe galbene: Paramatti 40, Duarte 45+1, Yassine Bahassa 45+2 / Hanca 58, Al. Creţu 61, Roguljic 69, Papp 70, Baiaram 75, Căpăţână 87, Lazar 90+4.

Arbitri: Istvan Kovacs - Vasile Marinescu, Ovidiu Artene.



Știința câștigă Derbyul Olteniei contra băieților răi din oraș. Trei penaltyuri și zece minute de întrerupere