Liga 1

FCU 1948 se apropie la un punct de playoff după 1-0 cu FC Botoșani

Sursă foto: https://www.facebook.com/fcucraiovaofficial

Echipa FCU 1948 menține suspansul în ceea ce privește bătălia de la distanță cu Sepsi pentru ultimul loc în playoff, după ce a câștigat duelul cu FC Botoșani, scor 1-0, în etapa a 29-a din Liga 1.

George Ganea a marcat unicul gol al meciului disputat în Bănie, în minutul 45, cu o reluare din șase metri din pasa lui Blănuță.

Reușita oltenilor fusese anunțată de ratarea lui Blănuță cu un minut mai devreme, când Mboko a pus un picior providențial și a respins peste poartă.

FC Botoșani a avut mai mult inițiativa în repriza secundă, ratând o mare ocazie prin Dragu, în minutul 54. Șutul acestuia a fost blocat de portarul Gurău, apoi fundașul Paramatti a scos in extremis cu capul peste poartă.

Gurău s-a remarcat în alte două momente, la șutul lui Pinson din minutul 70 și la execuția lui Zabou.

Craiova a avut ultima ocazie din meci prin Mascarenhas, al cărui șut din minutul 84 a trecut puțin peste poartă.

Echipa pregătită de Nicolo Napoli ajunge la 40 de puncte în clasament și vine la un punct în urma celor de la Sepsi. Covăsnenii primesc vizita campioanei CFR Cluj într-un meci programat luni.

FC Botoșani continuă criza începută după victoria cu Petrolul (5-0) în 6 februarie. De atunci, moldovenii au mai obținut un singur punct în cinci etape.

Caseta tehnică

FCU: Gurău - Negru, Paramatti, Duarte, Mascarenhas - Henriques, C. Albu - Baeten, G. Ganea (Sidibe 74), Bahassa - Blănuţă (Huyghebaert 61). Antrenor: Nicolo Napoli.

FC Botoșani: Pap – Mboko, Sadiku, Mutombo, Ţigănaşu (Pinson 26) – Dican, A. Ivanov (Zabou 70), Cioiu (Burlacu 81) – Mailat (E. Florescu 81), Sekou Camara (M. Roman 81), Dragu. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Sadiku 26, A. Ivanov 49, Mboko 90+2.

Arbitri: Horaţiu Feşnic - Mircea Grigoriu, Mircea Orbuleţ.



FCU 1948 se apropie la un punct de playoff după 1-0 cu FC Botoșani