Liga 1

FCSB salveaza remiza cu Dinamo in prelungiri

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Dinamo a condus-o pe FCSB cu 2-0 si se indrepta spre o victorie aproape fara drept de apel dupa numarul de ocazii si cursul jocului, insa echipa ros-albastra a revenit neverosimil pe final de meci si a salvat remiza prin golurile marcate de Man si Teixeira, ultimul in minutele suplimentare.

FCSB a dominat inceputul meciului si nu mult a lipsit ca echipa lui Nicolae Dica sa deschida scorul inca din minutul 2. Penedo a respins lovitura de cap a lui Ovidiu Popescu, mingea a ajuns la Enache si acesta a sutat ca la Lisabona, adica foarte slab pe langa poarta.

Dinamo a echilibrat jocul dupa inceputul mai bun al adversarilor si, in minutul 21, croatul Pesic deschidea scorul cu un sut din sase metri in poarta. O faza speculata la maxim de dinamovisti dupa o pasa slaba trimisa inapoi de Planic pentru portarul Vlad. Acesta a iesit cu intarziere si a degajat pana in picioarele lui Torje. Rapidul mijlocas dinamovist a patruns in careu si i-a oferit mingea lui Nistor pentru centrarea decisiva.

Patru minute mai tarziu stelistii au trecut pe langa egalare la voleul trimis de Florin Tanase peste poarta la o centrare a lui Enache.

Pana la pauza Dinamo s-a aparat extrem de precis, aglomerand mijlocul terenului si lasandu-le celor de la FCSB deliberat marginile terenului de unde centrarile nu au avut adresa in conditiile unei garnituri fara atacant de meserie.

Tactica lui Miriuta a functionat de minune, cu apararea aglomerata si jocul pe contraatac unde Torje a ramas in permanenta ca un ghimpe in coasta apararii steliste.

Dica: “Puteam chiar sa castigam”

Dica a mutat ofensiv in debutul partii secunde prin introducerile lui Budescu si Man, insa chiar si asa Dinamo a lovit pe contraatac prin Torje in minutul 58.

Mijlocasul dinamovist l-a intors pe Gaman pe toate fetele si a sutat pe poarta, unde Vlad a gafat incredibil scapand mingea in poarta.

Un gol venit din nimic si care parea de ajuns pentru o victorie a lui Dinamo, insa stelistii au continuat sa atace, chiar daca a lipsit consistenta in fata portii.

Budescu a irosit o lovitura libera de la 20 de metri, dar tot el a centrat pentru golul de 2-1 marcat de Man cu capul de langa bara a doua.

Acelasi Budescu a obtinut in prelungiri cornerul in urma caruia Teixeira a ramas singur cu mingea la picior in fata portii si l-a executat pe goalkeeper-ul dinamovist Penedo. Un egal nesperat obtinut de FCSB cand putini se mai asteptau.

Miriuta: “Am stricat totul pe final”

Caseta tehnica

Dinamo: Penedo – Romera, Popescu, Maric, Vl. Olteanu – Mahlangu, Nistor (Popa '81) – Torje (Hanca '72), Pesic (Palic '68), Salomao – Nemec. Antrenor: Vasile Miriuţă

FCSB: A. Vlad – Enache, Planic, Găman, Momcilovic (J. Morais '73) – Pintilii, Ov. Popescu (Budescu '46)  – Teixeira, Cr. Tănase (Man '46), Fl. Coman – Fl. Tănase. Antrenor: Nicolae Dică

Cartonaşe galbene: Romera '13, Nemec '45, Salomao '55 / Cr. Tănase '37, Planic '48

Meciul a fost arbitrat de Marius Avram.



FCSB salveaza remiza cu Dinamo in prelungiri