Liga 1

FCSB salveaza remiza cu CFR in prelungiri. Un 1-1 adus de Planic

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Pentru a patra oara in acest sezon FCSB si CFR Cluj au remizat, scor 1-1, dupa un meci intens pe Arena Nationala. Doi jucatori din fosta Iugoslavie au marcat, Djokovic pentru oaspeti si Planic pentru gazde in minutele de prelungiri.

O prima repriza dominata de FCSB cu exceptia minutelor de final, cand CFR Cluj a reusit sa-si fixeze adversara in propria jumatate de teren cu cateva actiuni pozitionale promitatoare dar ramase in cele din urma fara rezultat.

Primul sut spre poarta a venit in minutul 3 din piciorul lui Florin Tanase, jucator care s-a grabit si a trimis pe langa.

In minutul 19 Omrani a incercat pentru Tucudean la intalnire, insa Planic a strans foarte bine in zona lui Momcilovic si a reusit sa blocheze. Tucudean ar fi ramas singur cu Balgradean intr-o pozitie iminenta de gol.

Stelistii au avut o sansa buna de a marcat in minutul 21, cand Budescu a centrat la intalnire dintr-o lovitura libera, mingea fiind respinsa de un Tucudean excelent repliat in sprijinul propriei defensive.

Doua minute mai tarziu minge in dreapta pentru urcarea lui Man in careu, insa tanarul mijlocas stelist a sutat in plasa laterala.

Iesirea lui Alibec la incalzire primita cu urale de fanii stelisti in minutul 38 a aratat jocul foarte slab, aproape inexistent al lui Gnohere, omul responsabil cu golul la FCSB in acest sezon.

Istvan Kovacs l-a iertat de galben pe Omrani pentru o tinere din spate a lui Benzar, jucator plecat vijelios spre poarta adversa, dar imediat dupa i-a aratat fara ezitare cartonasul galben, meritat, lui Pintilii pentru o talpa pus lui Deac.

Executie pretentioasa din partea lui Budescu in minutul 39, cand mijlocasul stelist a incercat fara succes sa-l surprinda pe Arlauskis.

CFR Cluj a iesit mai bine de la cabine si oamenii lui Petrescu au pus stapanire pe centrul terenului cu un 4-5-1 pe faza defensiva. Stelistii au construit cu dificultate si in minutul 55 Tucudean a ratat deschiderea scorului cu o lovitura de cap din centrarea lui Deac de la coltul terenului.

Dica a mutat in minutul 57 prin introducerea lui Alibec in locul lui Gnohere, golgeterul stelist fiind la cel mai slab meci din acest sezon. Mereu al doilea in duelurile individuale pentru balon, francezul n-a avut nici macar o ocazie.

FCSB a irosit o buna oportunitate in minutul 60 dintr-o lovitura libera obtinuta de Tanase. Intregul stadion i-a cerut golul lui Budescu, insa acesta n-a reusit sa ridice mingea peste zid. Pe recuperare Pintilii a sutat in bratele lui Arlauskis.

Reluare cu capul a lui Gaman putin peste poarta dintr-o centrare a lui Tanase de la coltul terenului.

Deschidere de scor in minutul 75 la sutul formidabil prins de croatul Djokovic din afara careului. O minge in plasa laterala care l-a facut pe Gigi Becali sa sara ca ars din scaun si sa iasa din stadion.

Penalty solicitat de stelisti la sutul lui Alibec blocat cu mana de un jucator al CFR-ului. Kovacs a lasat jocul sa continue spre disperarea intregului stadion.

FCSB a obtinut in extremis egalarea prin sarbul Planic urcat varf de atac la una dintre ultimele actiuni de atac. Centrare din stanga, Planic a urmarit mingea si din cadere a trimis-o in poarta.

Caseta tehnica

 FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, Găman, Momcilovici – Pintilii, Filip (Coman '83) – Man, Budescu (Teixeira '68), Tănase – Gnohere (Alibec '58). Antrenor: Nicolae Dică.

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Vinicius, Boli, Camora - Djokovic, Hoban (Mureşan '86), Culio - Omrani, Ţucudean (Mailat '73), Deac (Costache '90+3). Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaşe galbene: Pintilii '36, Benzar '70, Momcilovici '90+6 / Vinicius '15, Omrani '70, Manea '90.

Meciul a fost arbitrat la centru de Istvan Kovacs.



FCSB salveaza remiza cu CFR in prelungiri. Un 1-1 adus de Planic