Liga 1

FCSB invinge Dinamo in eternul derby cu gol din faza fixa (Rezumat Video)

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

FCSB s-a impus la limita, cu 1-0 (1-0), in fata lui Dinamo, duminica seara, intr-un nou episod din Clasicul Romaniei consumat in etapa a 12-a din Liga 1 Betano. Marko Momcilovic a marcat unicul gol al meciului in urma unui corner. FCSB a avut un penalty ratat la 1-0 prin Budescu, in timp ce Dinamo a ratat cea mai mare ocazie in finalul primei reprize la bara lui May.

FCSB s-a instalat inca din debut in jumatatea dinamovista, insa cei care au castigat majoritatea duelurilor individuale de la centrul terenului au fost alb-rosii.

Extrem de agresiva la recuperare si reactiva pe jocul de contraatac in faza a doua, Dinamo a avut prima ocazie la sutul lui Nascimento din minutul 5. O minge care s-a dus peste poarta aparata de Nita.

Dinamo a continuat sa domine la centrul terenului si in minutul 11 doar interventia lui Planici in fata lui Nemec si May a salvat-o pe FCSB la o faza limita de contraatac a “cainilor”.

Nedelcu, jucator extrem de sters in prima repriza, a pierdut in minutul 13 o minge in fata lui May si de acolo Dinamo a ratat deschiderea scorului. Mingea scoasa in lateral pentru Salomao nu si-a gasit adresa in fata portii.

O noua sansa pentru Dinamo in minutul 15 la mingea intoarsa de Nemec pentru sutul lui Hanca trimis peste poarta dintr-o pozitie favorabila fara om la intampinare din partea celor de la FCSB.

Mare ocazie pentru Dinamo in minutul 19 la calcaiul lui Nemec in cativa metri, faza la care Nita a intervenit decisiv si a retinut balonul.

Cu un joc previzibil si lent, FCSB a ratat prima ocazie abia la jumtatea reprizei la mingea lui Coman pentru Alibec si reluarea acestuia din prima peste poarta.

Ocazie mare pentru FCSB in minutul 30 dupa o minge pierduta de dinamovisti in fata propriului careu si recuperata de Popescu. Sutul acestuia a fost respins in corner cu o mana de Penedo.

Din lovitura de colt rezultata si executata de Man cei de la FCSB au deschis scorul prin reluarea lui Momcilovic, jucator scapat din marcaj de apararea dinamovista.

FCSB a ratat sansa golului doi in minutul 37 la sutul lui Coman din marginea careului dupa o combinatie rapida cu Alibec.

In cele din urma, ultima ocazie a reprizei a apartinut lui Dinamo la sutul lui May in bara. O faza creata de Salomao, unul dintre cei mai buni jucatori ai primei reprize, care i-a ridiculizat in stanga pe Man, Benzar si Nedelcu.

Alibec schimbat la pauza, FCSB ocazie dupa ocazie

Dica a mutat din minutul 46 cu Gnohere in locul lui Alibec, insa cei care au amenintat poarta au fost dinamovistii prin Hanca la centrarea lui Nemec din flancul stang. Faza in care slovacul l-a intors pe toate fetele pe Planici.

Cele doua echipe au iesit cu o alta viteza de la cabine si in minutul 49 am asistat la doua mari ocazii, cate una la fiecare dintre porti. Mai intai Budescu l-a indoit pe Penedo cu un sut in forta, pentru ca la faza imediat urmatoare Nita sa respinga cu o mana mingea trimisa pe jos de Nemec.

Mare sansa de gol pentru FCSB in minutul 59 la sutul lui Gnohere din cativa metri. Penedo s-a opus in extremis la sutul fostului dinamovist ajuns in curtea rivalei.

Penedo, de netrecut!

Ocazie uriasa ratata de stelisti la sutul lui Man dintr-o pozitie singur cu Penedo in minutul 68. Internationalul panamez din poarta lui Dinamo a respins in extremis.

Acelasi Man s-a aflat la originea unui contraatac declansat de Budescu la recuperarea defensiva a lui Momcilovic. Man a ales pasa spre Gnohere in detrimentul unui sut spre poarta.

Penedo s-a dovedit un adevarat inger pazitor pentru Dinamo reusind interventii fabuloase in minutele 73 si 75. Mai intai a respins lovitura de cap a lui Gnohere dupa o centrare perfecta oferita de Benzar, pentru ca apoi sa blocheze sutul lui Budescu dintr-o lovitura de la 11 metri pe care o obtinuse Popescu.

Caseta tehnica

FCSB: Niţă – Benzar, Planici, Bălaşa, Momcilovic – Nedelcu, Ov. Popescu – Man (Teixeira '85), Budescu, Fl. Coman (Fl. Tănase '64) – Alibec (Gnohere '46). Antrenor: Nicolae Dică

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Katsikas, St. Filip (I. Gheorghe '66) – Mahlangu, P. Anton – Hanca (Oliva '58), Nascimento (Bokila '58), Salomao – Nemec. Antrenor: Vasile Miriuţă

Meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs.



FCSB invinge Dinamo in eternul derby cu gol din faza fixa (Rezumat Video)