Liga 1

FCSB invinge Craiova in Banie si titlul se joaca pana in ultima etapa

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

Prima infrangere pentru CSU Craiova pe noul stadion din Banie a fost provocata, luni seara, de FCSB, scor 1-0, in ultima partida a etapei a 9-a din playoff.

Asa am trait Craiova - FCSB

Un meci extrem de tensionat, cu numeroase ocazii de ambele parti, si care a fost decis pana la urma de un sut al lui Teixeira din interiorul careului in minutele de final.

Intreaga faza fusese insa creata de Florin Tanase, jucator pe care antrenorul Dica l-a trimis varf de atac dupa inlocuirea lui Gnohere cu Budescu. O mutare care pana la urma s-a dovedit inspirata.

FCSB acumuleaza 46 de puncte in clasament si reface diferenta de un punct fata de liderul CFR Cluj.

Titlul in Liga 1 Betano se va juca in ultima etapa a campionatului, cand CFR Cluj primeste vizita celor de la Viitorul, echipa care isi joaca participarea in cupele europene, iar FCSB joaca pe Arena Nationala cu Astra Giurgiu.

Filmul meciului

Craiova a inceput avantat impinsa de la spate de cei aproape 30.000 de spectatori si Mitrita a ratat prima ocazie in minutul 14 cand, scapat spre poarta oaspetilor, si-a prelungit prea mult mingea permitandu-i lui Balgradean sa intervina.

Un minut mai tarziu Mateiu a trimis pe langa poarta dupa o actiune personala, duap care Morais a intervenit decisiv in fata lui Mitrita in minutul 24.

FCSB a aparut la finalizare in minutul 33 la cursa lui Florin Tanase. Decarul stelist a finalizat cu un sut pe jos blocat de Mitrovic.

Finalul reprizei a apartinut celor de la FCSB si Teixeira a trecut pe langa deschiderea scorului in minutul 41 dupa un sut din interiorul careului. Gnohere sutase intr-o prima faza in zid dintr-o lovitura libera.

Balgradean s-a opus golului la reluarea lui Baluta pe scurt dupa o centrare din corner, pentru ca la cealalta poarta Mitrovic sa respinga cu piciorul lovitura de cap a lui Florin Tanase. Doua mari ocazii la fiecare dintre porti.

In partea secunda, minutul 50, Balgradean a deviat in transversala mingea trimisa din apropiere de Tiago Ferreira.

Gustavo a ratat de putin executia perfecta in minutul 63, cand a incercat o foarfeca de efect si mingea a trecut pe langa poarta.

Cinci minute mai tarziu Balgradean s-a opus din nou golului la sutul lui Zlatinsky din afara careului, o minge grea care a prins gazonul ud in fata portarului stelist.

Golul marcat de Teixeira in minutul 86 dupa o trecere a lui Tanase printre Kelic si Bancu fusese anuntat de o ratare a mijlocasului portughez in minutul 79, cand mingea trimisa din careu a fost respinsa in corner.

La 1-0 FCSB a mai ratat doua ocazii prin Budescu, jucator intrat in partea secunda. Mai intai acesta a trimis in plasa laterala dintr-o lovitura libera, pentru ca apoi sa fie blocat in extremis de Mitrovic.

Caseta tehnica

CSUCraiova: Mitrovici - Popa (Screciu '84), Kelici, Ferreira - Dimitrov, Mateiu, Zlatinski (Burlacu '90), Bancu - Mitriţă, Băluţă, Gustavo (Glavina '77). Antrenor: Devis Mangia;

FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planici, Momcilovic, J. Morais - Pintilii (C. Tănase '84), Ov. Popescu - Teixeira, Fl. Tănase, Fl. Coman (Man '74)- Gnohere (Budescu '72). Antrenor: Nicolae Dică;

Cartonaşe galbene: Băluţă '26, Popa '45, Bancu '52, Ferreira '55, Zlatinski '56, Kelici '90+6 / Popescu '31, Coman '35, Morais '64, '90+6, Teixeira '74, Tănase '90+6, Bălgrădean '90+7;

Cartonaşe roşii: Pintiii '90+1 (aflat pe banca dupa inlocuire), Morais '90+6;

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan.



FCSB invinge Craiova in Banie si titlul se joaca pana in ultima etapa