Liga 1

FCSB i-a dat cu terenul in cap lui Poli Iasi

Sursă foto: facebook.com/fcsbofficial

Prima victorie a sezonului in campionat pentru FCSB, echipa care a invins-o categoric pe Poli Iasi, cu 4-0 (1-0), duminica seara, intr-un meci din etapa a 3-a in Liga 1 Betano.

Prima ocazie a meciului a apartinut celor de la FCSB, in minutul 10, dupa o frumoasa faza colectiva la care au contribuit Man, Coman si Tanase. Ultimul ajuns in pozitie de finalizare a fost blocat in extremis de portarul Cobrea. O faza pornita de la recuperarea reusita de Man la centrul terenului.

Vedeti aici clasamentul actualizat din Liga 1 Betano.

Iesenii s-au vazut prima data la poarta lui Balgradean in minutul 17, cand Rus a trimis alaturi din afara careului.

La jumatatea reprizei, in minutul 22, stelistii au ratat o noua ocazie de gol la sutul lui Filip respins in corner de un Cobrea extrem de atent.

Un minut mai tarziu FCSB deschidea scorul prin Gnohere, jucator care puncteaza a doua etapa la rand dupa reusita din derby-ul cu Dinamo. O faza creata de Coman si Tanase, insa jucatorul decisiv la finalizare a fost atacantul din Hexagon ajuns asadar la cota doua reusite in acest sezon de Liga 1 Betano.

Acelasi Gnohere a ratat dubla in minutul 34 la o faza in care ramasese singur cu portarul. Intreaga faza l-a avut in prim plan pe Pintilii, jucator care a recuperat in jumatatea adversa in duel cu Cioinac.

Din cornerul rezultat Tanase a sters mingea cu capul si Cobrea s-a opus din nou golului.

Partea secunda a debutat cu o importanta ocazie la poarta stelista. Demarcat in careul advers, Cristea a sutat peste poarta.

In minutul 50 cei de la Poli Iasi iroseau cea mai sansa de gol a lor la reluarea lui Cristea spre poarta goala. Doar interventia providentiala a lui Balasa a scapat-o pe FCSB de gol.

Din minutul 58 FCSB si-a dublat avantajul prin acelasi Gnohere, jucator care a lobat mingea spectaculos din marginea careului peste un Cobrea iesit in intampinare.

Faza spectaculoasa creata de Morutan in minutul 67 la doar cateva momente de la intrarea in teren. Acesta i-a trimis la intalnire lui Coman in careu, insa sutul acestuia a fost deviat de Cobrea in corner.

Cu sapte minute inaintea finalului doua momente importante. Mai intai ratarea lui Coman singur cu portarul dupa un contraatac purtat de Romario Benzar in zona centrala, pentru ca imediat dupa Sanoh de la Poli Iasi sa fie eliminat pentru un fault dur asupra lui Momcilovic in marginea terenului.

FCSB a inscris pana la urma si al treilea gol in minutul 86 prin Man dupa o faza colectiva de toata frumusetea, responsabil cu pasa decisiva fiind Morutan.

In prelungirile partidei, la chiar ultima faza a meciului, Morutan a stabilit scorul final (4-0) din pasa lui Jakolis in fata portii.

Caseta tehnica

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Bălaşa, Momcilovici - Pintilii (Ov. Popescu '76), L. Filip - Man, Tănase (Moruţan '65), Fl. Coman - Gnohere (Jakolis '80). Antrenor Niolae Dică;

Poli Iaşi: A. Cobrea - Mihalache, Frăsinescu, Chelaru - L. Rus, Cioinac (Kitizito '46), Flores (Sanoh '68), Panţâru (Ştefănescu '78) - Zaharia, Sin, A. Cristea. Antrenor Flavius Stoican.

Cartonaşe galbene: Momcilovici '85 / Cioinac '35, Mihalache '56.

Cartonaş roşu: Sanoh 84.

Arbitru: Radu Petrescu.



FCSB i-a dat cu terenul in cap lui Poli Iasi