Liga 1

FCSB – CFR Cluj 1-1. Oaspetii au egalat la ultima faza

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial

CFR Cluj a salvat in extremis remiza cu FCSB in ultima partida a etapei a 5-a din playoff.

Condusa inca din minutul 19 dupa o lovitura de la 11 metri provocata de Burca si transformata in gol de Tanase, echipa din Gruia a egalat in al treilea minut suplimentar prin acelasi Burca.

Acesta a marcat cu capul beneficiind de largul concurs al portarului Vlad, caruia terenul batatorit si denivelat din fata portii i-a jucat o festa la lovitura de cap a fundasului de la CFR.

Oaspetii au dominat inceputul meciului de la Giurgiu, insa prima ocazie de gol a apartinut celor de la FCSB dupa o lovitura de la coltul terenului.

Miron a venit din spate si a castigat duelul aerian cu Burca, reluand puternic in transversala portii lui Arlauskis.

FCSB a deschis scorul in minutul 19 prin Tanase dintr-o lovitura de la 11 metri pe care tot el o obtinuse la un duel cu Burca.

Sperietura zdravana pentru cei de la FCSB in minutul 23, dupa ce Miron a calcat stramb cu glezna stanga suferind o entorsa care le-a dat frisoane oamenilor din staff-ul ros-albastrilor.

Dupa zece minute Miron a iesit din nou la margine si cei de la FCSB au fost obligati sa opereze modificarea.

Pana la pauza a urmat un joc de uzura, cu numeroase fragmentari in special din cauza faulturilor comise de cei de la CFR Cluj.

Formatia lui Edi Iordanescu a ratat o mare ocazie de egalare in secventele de final prin islandezul Sigurjonson. Sutul acestuia din interiorul careului a fost blocat de Vlad. Acesta a fost de altfel si prima minge pe poarta celor de la FCSB.

Ocazie de 2-0 ratata de FCSB in minutul 51 prin Oaida. Un sut slab dupa o patrundere a lui Morutan.

Un minut mai tarziu FCSB a ratat o dubla ocazie, cand Arlauskis a respins sutul lui Morutan, iar apoi Cristea a reluat cu talpa spre poarta.

Acelasi Arlauskis a blocat in extremis scarita incercata de Oaida in minutul 75 dupa o faza rapida a gazdelor in flancul stang.

Faza controversata in minutul 80 la interventia lui Oaida asupra lui Deac. Ambii jucatori au cazut ca secerati, centralul fluierand fault in atac.

CFR a continuat sa preseze si Vlad a avut interventia meciului doua minute mai tarziu la sutul lui Bordeianu din afara careului.

CFR a egalat la ultima faza a meciului prin Burca dupa un moment static. A fost o centrare din lovitura libera, Burca a lovit mingea cu capul in pamant, iar de acolo i-a trecut practic printre maini lui Vlad.

Un 1-1 smuls in extremis care o pastreaza pe CFR Cluj pe primul loc al clasamentului la jumatatea fazei playoff.

Caseta tehnica

FCSB: Vlad - Haruţ, Cristea, Miron (Şut '35), Radunovic - Ov. Popescu, Simion (Oaidă '36), Vînă (Olaru '51)- Moruţan (Niţă '79), Tănase, Oct. Popescu. Antrenor: Anton Petrea.

CFR Cluj: Arlauskis - Manea (Susic '78), Ben Youssef, Burcă, Camora - Sigurjonsson (Chipciu '80), Bordeianu, Gîdea (Omrani '4 / Păun '60)- Deac, Debeljuh, Costache. Antrenor: Edi Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Simion '22, Tănase '32 / Burcă '17, Ben Youssef '56, Bordeianu '81.

Meciul a fost arbitrat de Radu Petrescu.



FCSB – CFR Cluj 1-1. Oaspetii au egalat la ultima faza