Liga 1

FCSB castiga in Gruia si relanseaza lupta pentru titlu

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial

Malcom Edjouma a marcat golul victoriei pentru FCSB pe terenul campioanei CFR Cluj, duminica seara, intr-un meci din etapa a 24-a.

Ambele echipe au ratat mari ocazii pe un teren la limita inghetului, insa FCSB a reusit sa dea lovitura pe final de meci, in minutul 88.

Octavian Popescu a patruns in careu si a intors mingea cu calcaiul pentru finalizarea lui Edjouma. Acesta a ridicat usor mingea peste portarul Scuffet, cel care anterior avusese mai multe interventii decisive.

Prima ocazie a meciului a apartinut gazdelor la sutul lui Krasniqi din minutul 12, cand portarul Tarnovanu s-a opus decisiv.

Trei minute mai tarziu FCSB a replicat prin Cordea, acesta ratand singur cu Scuffet in sase metri.

FCSB a dominat prima repriza, dar acelasi Tarnovanu s-a opus golului in fata lui Krasniqi (min.30).

Portarul italian de la CFR a blocat in extremis un minut mai tarziu la voleul lui Sut din afara careului.

Partea secunda a inceput sub semnul prudentei, CFR-ul reusind sa echilibreze partida dupa intrarea lui Yeboah in atac in locul lui Janga si a lui Deac la mijlocul terenului in locul lui Cvek.

Tarnovanu a pastrat tabela imaculata, in minutul 70, la o faza unu contra unu cu Yeboah ajuns la finalizare in sase metri.

Duelul s-a repetat si in minutul 81, cand portarul de la FCSB a avut din nou ultimul cuvant.

FCSB l-a pierdut pe Cristea, inlocuit cu Harut, o modificare care n-a influentat cu nimic angrenajul defensiv al ros-albastrilor.

Pe o contra rapida cei de la FCSB au dat lovitura marcand golul victoriei prin Edjouma, un jucator aproape de plecare in pauza de iarna.

CFR n-a avut forta sa replice dupa golul incasat, iar FCSB a aratat ca stie sa joace si pragmatic pentru pastrarea unui rezultat favorabil, trimitand fara nicio jena mingea cat mai departe de propriul careu.

Octavian Popescu a luat un galben gratuit de la Sebastian Coltescu dupa inlocuire, acesta mergand sa scandeze cu propria galerie in loc sa tina drumul drept spre vestiar.

Un galben care ii va aduce suspendarea etapa urmatoare cu FC Voluntari.

CFR Cluj ramane pe primul loc in clasament cel putin pana la ora meciului de luni seara dintre Farul si Universitatea Craiova (20:00).

FCSB acumuleaza 44 de puncte si se mentine pe patru in urmarirea primelor trei din ierarhie.

Caseta tehnica

CFR Cluj: Scuffet - Manea, Yuri, Burcă, Camora - Boateng, Muhar, Cvek (Deac 46) – Petrila (Birligea 61), Janga (Yeboah 61), Krasniqi. Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Cristea (Haruţ 84), Tamm, Radunovic - Edjouma, Şut, Olaru - Cordea, Compagno (Miculescu 66), Oct.Popescu (Omrani 90+3). Antrenor: Mihai Pintilii.

Cartonaşe galbene: E. Krasniqi 39, C. Manea 82 / Compagno 2, Miculescu 69, Oct. Popescu 90+3.

Arbitri: Sebastian Colţescu - Daniel Mitruţi, George Neacşu.



FCSB castiga in Gruia si relanseaza lupta pentru titlu