FCM Targu Mures

Sabau a semnat un contract cu FCM Targu Mures: "Am refuzat Vasluiul"

Tehnicianul Ioan Ovidiu Sabau a semnat un contract cu FCM Târgu Mures, grupare la care a fost prezentat oficial, vineri, si pe care îsi doreste sa o salveze de la retrogradare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sabau a declarat ca a acceptat oferta de a antrena FCM Târgu Mures dupa doua zile de discutii cu reprezentantii clubului. "Nu am putut accepta functia de director tehnic la Vaslui, apoi a venit aceasta oferta. Sunt trei luni în care am lipsit, iar dupa 25-30 de ani de stat în fotbal este greu sa stai prea mult departe. Mai mult, îmi aduc aminte de perioada 1988, când am petrecut clipe placute la Tîrgu-Mures, în calitate de antrenor. Situatia echipei este destul de grea, dar mi-am asumat riscul. Vreau sa ajut echipa si orasul sa se salveze. Împreuna cu jucatorii si conducerea va trebui sa redresam situatia", a mentionat el.

Tehnicianul a adaugat ca în lot sunt posturi deficitare, pe care va încerca sa le îmbunatateasca în zilele urmatoare. "Proiectul de la Târgu Mures trebuie sa fie unul de lunga durata. Eu, oriunde am fost, m-am legat atât de echipa, cât si de oameni", a mai spus Sabau.

Claudiu Maior, vicepresedintele Consiliului de Administratie, a declarat ca a reusit sa îl convinga pe Sabau sa vina la Târgu Mures "cu multe rugaminti". "Sabau este un om de cuvânt. Prima data am discutat de echipa si apoi de bani. Nu va ascund ca azi-noapte am stat la Cluj, la discutii, pâna la ora 02.00. M-am consultat si cu reprezentantii Consiliului local, pentru a lua cea mai buna decizie. Când rostesti numele Sabau, ai spus tot", a aratat el.

La FC Municipal Târgu Mures, Ioan Ovidiu Sabau va fi secondat de Mircea Cojocaru si de preparatorul fizic, Dan Didita. Alin Artimon, adus dupa ultima înfrângere a FCM cu Adrian Falub pe banca tehnica, va fi pastrat în functia de director al centrului de copii si juniori.

Fostul international Ioan Ovidiu Sabau a mai antrenat formatiile Universitatea Cluj, Gaz Metan Medias si FC Timisoara.

În primele sase etape ale Ligii I, FCM Târgu Mures a fost antrenata de Adrian Falub. Sub conducerea lui Falub, FCM Târgu Mures a adunat patru puncte, echipa ocupând în prezent locul 17, penultimul în clasament.

Mediafax



Sabau a semnat un contract cu FCM Targu Mures: "Am refuzat Vasluiul"