FCU 1948

Mutu: “Un arbitraj smecheresc, o rusine”

U Craiova 1948 a pierdut 0-1 pe teren propriu cu FCSB in urma unui penalty acordat de centralul Iulian Calin in minutul 61.

Adrian Mutu, antrenorul celor de la U Craiova 1948, a criticat in termeni duri arbitrajul la partida de sambata seara.

“Tactic am stat foarte bine, am inchis toate culoare. In afara de sutul lui Cordea din prima repriza FCSB n-a ajuns la poarta.

“Un penalty foarte usor acordat. Arbitrajul asta smecheresc il cunosc, am jucat si eu fotbal multi ani. La cate contacte sunt in careu trebuie sa dai penalty cand e penalty.

“A fost un arbitraj smecheresc. Ne-a taiat toate actiunile ofensive din fasa. N-avem voie sa sarim la cap, sa punem mana pe adversar. E un sport de contact, nu putem juca cu mainile legate.

“In ultimele sapte etape am primit trei penalty-uri toate foarte usor. Ce echipa in afara de CFR mi-a dat gol din actiune?! Niciuna! Probabil deranjam, jucam un fotbal frumos. Suntem atipici pentru o nou-promovata. Nu dau verdicte de unde vine, dar recunosc acest arbitraj. Bine ca n-a dat penalty si dupa terminarea meciului.

Despre nemultumirea lui Sidibe, jucator care a iesit nervos si a aruncat cu tricoul de pamant.

“Sidibe trebuie sa fie suparat doar pe el, probabil a simtit ca trebuia sa dea mai mult.

“Jucatorii sunt dezamagiti pentru ca si ei isi dau seama cand un arbitraj e smecheresc, inclusiv al patrulea arbitru care statea langa mine. Locul lui era la centru. Se uita numai pe banca noastra. E o rusine de arbitraj ce s-a intamplat.

“Cinci meciuri fara victorie. Nu spun ca meritam sa castigam, dar un rezultat de egalitate era echitabil. Cred ca echipa arata mult mai bine si punctele pe care le avem nu arata ce jucam. Baietii au aratat atitudine, au jucat cu inima.

“Nu este tensiune. Asta este viata unui antrenor. Rezultatele te tin pe banca. Nu mi-e frica. Sunt gata sa infrunt orice decizie pe care o va lua conducerea.

“Pentru noi Cupa Romaniei e importanta. Ne vom duce la victorie”, a declarat Adrian Mutu.



Mutu: “Un arbitraj smecheresc, o rusine”