Rapid

Rapid nu moare si a facut luni seara o cerere de inscriere in Liga 1

Valerii Moraru, finantatorul FC Rapid, a declarat joi seara ca un reprezentant al clubului giulestean s-a deplasat la sediul LPF pentru a inscrie echipa in Liga 1, termenul fiind ora 00:00. 

Astfel, Rapidul a realizat prin lichidatorul sau o cerere de inscriere catre Liga 1. Cererea a fost depusa la LPF, iar aceasta trebuie luata in discutie de Federatia Romana de Fotbal, in sedinta de vineri.

LPF a afirmat joi seara ca acum cazul Rapidului este de competenta Comisiei de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal.

LPF a sustinut o conferinta de presa in care s-a afirmat ca lichidatorul clubului Rapid si-a schimbat joi seara parerea si a afirma ca Rapidul poate participa in competitiile sportive. Joi dimineata acelasi lichidator a afirmat ca Rapidul nu poate evolua in Liga 1. 

"Din partea lichidatorului am primit o adresa pentru a convoca Comitetul Creditorilor si a desemna o persoana pentru a merge la LPF si a inscrie clubul in Liga 1.  Asa adresa din partea Administratorului Judiciar sau lichidatorului nu a fost depusa pana acum la Liga. Pana acum s-a asteptat decizia instantei si noi am fost siguri ca va fi suspendata decizia de faliment. Nu s-a intamplat. De aceea dupa decizia instantei am facut mai multe adrese catre Administratorul Judiciar si astazi am primit acceptul de a desemna o persoana pentru a semna actele si a ne inscrie in sezonul competitional", a spus Moraru la Digi Sport.

Acesta a mai spus ca reprezentantul Rapidului se prezinta joi seara la LPF pentru a inscrie Rapidul in Liga 1. Termenul limita este miezul noptii, vineri 22 iulie incepand noul sezon competitional.

"Razvan Capraroiu este desemnat si deja el e la Liga cu actele. Am trimis pe fax, pe e-mail toate actele necesare catre Liga. Din ce stiu eu avem termen pana la ora 12 (miezul noptii) sa depunem actele ca participam, ca ne inscriem in competitia anului 2016/2017. In urma bugetului prezentat lichidatorului noi avem acoperire financiara pentru acest an competitional. Din bugetul facut astazi am prevazut si o rambursare a datoriilor catre fisc de 3 milioane de lei, iar deciziile apartin instantelor. Toate litigiile acestea sunt de durata", a mai spus Moraru.

In cazul in care LPF nu va permita Rapidului sa se inscrie in noul sezon al Ligii 1, Moraru a raspuns: "Vedem!".



Rapid nu moare si a facut luni seara o cerere de inscriere in Liga 1