Rapid

Rapid in faliment

Tribunalul Bucuresti a declarat falimentul clubului Rapid din cauza datoriilor uriase acumulate catre stat si alti furnizori.

Revenit in Liga 1 dupa un nou sezon in al doilea esalon, Rapidul are datorii de peste 18 milioane de lei, dintre care 10 milioane doar catre fisc.

Decizia nu este definitiva si clubul poate face recurs la Curtea de Apel in termen de sapte zile.

Falimentul Rapidului vine la doi ani dupa ce clubul a intrat in insolventa. Ramane de vazut ce se va intampla cu locul de Liga 1 obtinut pe teren de clubul giulestean.

Viorel Duru, presedintele Comisiei de Licentiere din cadrul FRF, crede ca Rapid va renunta la participarea in sezonul urmator al Ligii 1.

"Aceasta decizie poate fi atacata cu Apel. Sa asteptam intai Apelul. Probabil clubul va renunta la participarea in competitie. Nu avem un caz precedent ca sa luam o decizie in cunostinta de cauza. Procedura de faliment impune mai multe etape pana la dizolvare", a declarat Duru la Digi Sport.

Echipa mai are doar trei jucatori sub contract, iar intelegerea antrenorului Dan Alexa nu a mai fost prelungita.

In fotbalul romanesc a mai existat un caz similar de club intrat in faliment, dar care a continuat sa evolueze in Liga 2 dupa ce a avut castig de cauza la recurs. Este vorba de Farul Constanta.



Rapid in faliment