Rapid

FIFA a decis: Rapid promoveaza

Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a anuntat luni Federatia Romana de Fotbal ca depunctarea in cazul echipei de fotbal Rapid Bucuresti a fost decisa ilegal.

FIFA a anulat depunctarea, iar Rapid este acum sigura de promovarea in Liga 1, cu 44 de puncte.

"Luni, 30 mai 2016, pe adresa Federatiei Romane de Fotbal a sosit raspunsul final al FIFA in cazul Rhema Obed vs Rapid Bucuresti. In decizia oficiala transmisa forului federal, FIFA a comunicat ca, in urma analizarii documentelor trimise de partile implicate, sanctiunea de sase puncte aplicata clubului Rapid Bucuresti va fi anulata. Din decizia initiala, clubul bucurestean a ramas cu amenda de 7.500 de franci elvetieni si va trebui sa achite cheltuieli de judecata de 2.000 de franci elvetieni", a anuntat FRF pe site-ul oficial.

FRF a primit in urma cu doua saptamanio cerere din partea FIFA in care se solicita sanctionarea clubului Rapid din Liga 2 cu deducerea a 6 puncte din clasament.

Motivul era o datorie in valoare de 57.000 de euro pe care Rapid o avea de platit catre fostul sau jucator, englezul de origine nigeriana Rhema Obed. Pe data de 19 mai, Rapid a achitat datoria si a solicitat FIFA renuntarea la depunctare. Cererea a fost admisa de FIFA.



FIFA a decis: Rapid promoveaza