Rapid

A doua victorie pentru Rapid in Austria

Rapid a castigat cu 2-1 meciul amical cu Austria Viena, locul 3 la finalul sezonului in Austria. Giulestenii au deschis scorul prin Deac in prima repriza, Sburlea a majorat diferenta in startul reprizei secunde, insa austriecii au stabilit scorul final prin Nacer in ultimele minute ale partidei.
Rapidul a intrat excelent in meci, elevii lui Razvan Lucescu avand meciul sub control inca din primele minute. Grigorie a fost aproape de deschiderea scorului in minutul 6, cand i-a lipsit putin pentru a relua mingea in plasa din cativa metri.

Dupa o sansa de gol a austriecilor, Rapidul a deschis scorul in minutul 13 prin Ciprian Deac, care a lobat superb din centrul careului o pasa primita de la Surdu. Aceeasi pereche putea aduce o noua reusita pentru giulesteni, insa de aceasta data Deac nu a gasit poarta din marginea careului mic.

Austria Viena a reusit sa echilibreze disputa la mijlocul primei reprize, dar doar pentru cateva minute in care n-au reusit sa pericliteze poarta lui Dani Coman. Rapidistii s-au instalat apoi iar la carma jocului, Surdu, Grigorie, Alexa si Deac fiind cei mai activi fotbalisti ai alb-visiniilor. Si Cassio Vargas a fost aproape de gol in minutul 37, cand lovitura lui de cap a fost retinuta pe linia portii.

Spre finalul primei reprize, in urma unei lovituri de colt, mingea a atins chiar si transversala, revenind apoi in teren la Oros, care a reluat peste poarta.

La pauza, Razvan Lucescu a efectuat mai multe schimbari, doi dintre jucatorii introdusi pe teren stand la baza golului al doilea al giulestenilor. Roman a centrat din coltul careului mare pana la Sburlea, iar acesta a reluat imparabil cu capul din nici 10 metri.

Rapidul a continuat presiunea la poarta adversa, insa cu trecerea timpului a scazut ritmul si a aparut tot mai rar in preajma careului austriac. De cealalta parte, gazdele au prins tot mai mult curaj si prin spatiile aparute in apararea rapidista au reusit sa se apropie tot mai mai amenintator de poarta lui Straton, intrat dupa pauza. Iar golul austriecilor nu a intarziat sa apara, in minutul 86 portarul rapidist ramanand fara reactie la un sut-bomba de la peste 25 de metri.

Rapid a inceput meciul cu: Dani Coman,  Valentin Cretu, Cristi Oros, Ovidiu Burca, Ezequias Tavares, Iulian Apostol, Dan Alexa, Stefan Grigorie, Romeo Surdu, Cassio Vargas, Cipri Deac. In repriza secunda au mai intrat: Sburlea, Mihai Roman, Straton, Marcos Antonio, Grigore, Bozovic, Ovidiu Herea, Alexandru Ionita, Daniel Pancu, Alexandru Daescu si Martin.

Irina Maxim


A doua victorie pentru Rapid in Austria