FC Brasov

Investitori italieni la FC Brasov. Vor sa duca echipa in Liga Campionilor!

Presa italiana de joi anunta ca mai multi investitori italieni in frunte cu Lorenzo Grassini, presedintele grupului Nilor, doresc sa preia FC Brasov si sa o faca echipa de top in fotbalul romanesc.

"Vrem sa promovam intr-un an, apoi sa jucam intr-o competitie europeana. Liga Europa sau, de ce nu, chiar Liga Campionilor", a declarat Grassini in cotidianul italian La Nazione.

Informatia este confirmata si de site-ul Tuttomercatweb.com, care anunta ca "Un italian este aproape de a achizitiona un club din Romania".

Conform celor de la Tuttomercatoweb, de mai multe zile in Romania se afla un anume Giovanni Pellegrini, omul insarcinat de Grassini sa conduca tratativele pentru preluarea echipei FC Brasov.

Zilele urmatoare sunt decisive pentru realizarea acordului intre cele doua parti.

FC Brasov, echipa care la un moment dat a intalnit pe Inter Milano in Cupa UEFA, se afla acum pe locul 7 in Seria a 2-a din Liga 2.

Fotbalul romanesc a mai cunoscut de-a lungul timpului tentatia asa zisilor investitori italieni. De notorietate este cazul Poli Timisoara, unde autoritatile locale au avut mult de tras pentru recuperarea palmaresului echipei de la Claudio Zambon. Au mai existat implicatii ale italienilor si la UTA la inceputul anilor 90, iar cel mai recent exemplu este Ceahlaul Piatra Neamt, club ajuns pe al doilea loc din coada clasamentului Ligii 2 dupa preluarea de catre Angelo Massone.



Investitori italieni la FC Brasov. Vor sa duca echipa in Liga Campionilor!