Liga 1

FC Brasov-Steaua 2-3. Cartoful fierbinte e la ASA

Steaua si-a castigat punctele puse in joc in deplasarea de la Brasov, 3-2 cu echipa antrenata de Adrian Szabo, la capatul unei confruntari in care "stegarii" au condus de fiecare data, insa au fost nevoiti sa se recunoasca infranti spre final. Raul Rusescu, autorul unei duble, a fost cel mai important om al campioanei en-titre, pe fondul unei prestatii reusite a lui Cristi Tanase (gol si pasa de gol). Steaua revine astfel pe primul loc in Liga 1 si asteapta cu sufletul la gura rezultatul partidei, programate astazi de la ora 21:00, dintre ASA Tirgu Mures si Petrolul Ploiesti.

Steaua a avut un debut furtunos de meci, cu Tucudean punandu-l la mare incercare pe Daniel Mutu printr-un sut langa bara din stanga. Portarul "stegarilor" a intervenit in ultimul moment, evitand o deschidere timpurie de scor.

In minutul 11, Alin Tosca a deviat nefericit in proprie poarta la o faza veritabila de biliard consumata in suprafata de pedeapsa a ros-albastrilor. Juric a trimis un sut puternic din cativa metri, iar Tosca l-a surprins pe Cojocaru cu o deviere involuntara.

Avantajul echipei lui Szabo a tinut foarte putin timp, dupa ce Cristi Tanase (17) a agitat plasa printr-o executie magistrala de la aproximativ 30 de metri.

La urmatorul atac, Daniel Mutu si-a luat revansa, respingand senzational la sutul sub transversala al lui "Tase", excelent servit in interiorul careului. 

Valentin Cojocaru nu s-a lasat mai prejos, deturnand in afara terenului o minge trimisa de Constantinescu spre vinclu din lovitura libera.

Scapat singur spre poarta lui Mutu, Chipciu nu a reusit sa inscrie impotriva fostei sale echipe. Mijlocasul ofensiv al Stelei a reluat alaturi.

Scorul a devenit 2-1 pentru FC Brasov, in minutul 29, la capatul unei contre letale. Tara i-a rezistat lui Tosca si a finalizat din apropiere printre picioarele lui Cojocaru.

Prima parte s-a incheiat cu Nicusor Stanciu in pozitie de finalizare, dupa un sut cu latul, de la limita careului, pe directia lui Daniel Mutu.

Tara (50) putea realiza dubla la o faza in care croatul Aganovic l-a lasat pe Bencun singur cu Cojocaru, iar tanarul goalkeeper al Stelei si-a mai spalat din pacat printr-o parada eficienta.

Introdus in repriza secunda de Costel Gilca, Raul Rusescu (70) a indeplinit o formalitate din 5-6 metri. Cristi Tanase a oferit pasa de 2-2.

Cu un sfert de ora inainte de final, Raul Rusescu a urmarit mingea respinsa de Mutu in duel cu Enceanu, scapat singur in careu, si a adus-o pe Steaua in avantaj cu un sut simplu.

FC Brasov: Mutu - Goian (Zlomislic 79), Novakovic, Leko, Novak - Aganovic, Juric, Bencun - C. Ganea (T. Pietris 84), Constantinescu, Tara (L. Ganea 71)

Steaua: Cojocaru - Rapa, Varela, Tosca, Guilherme - Prepelita, Stanciu - Chipciu, Iancu (Breeveld 52), Tanase (cpt, R. Enceanu 74) - Tucudean (Rusescu 52)

Arbitru: Alexandru Tudor (Bucuresti)

Cartonase galbene: Tara 30, Juric 90+1/ Breeveld 76, Chipciu 90+2

Cartonase rosii: -

Stadion: Silviu Ploesteanu (Brasov)

Spectatori: 5000



FC Brasov-Steaua 2-3. Cartoful fierbinte e la ASA