FC Botosani

FC Botosani tinuta in sah de o echipa modesta la debutul in Europa League

Fortati sa debuteze in Europa League de conjunctura creata sezonul precedent in Liga 1, FC Botosani nu a reusit sa obtina mai mult de un egal, scor 1-1, in fata modestei Tskhinvali din Georgia.

Un meci modest care nu s-a ridicat la nivelul unei confruntari cu adevarat europene si care a semanat mai mult cu o partida de Cupa UEFA-Intertoto de pe vremuri.

Echipa lui Leo Grozavu a inceput avantat, cu entuziasm, si dupa doar 50 de secunde Quenten Martinus, jucatorul care a fost cu un pas de transferul la Steaua, a ratat deschiderea scorului.

Aceasta s-a produs la jumatatea primei reprize, cand Vasvari a centrat de pe dreapta si Ivanovici a trimis fara preluare cu exteriorul in dreapta portarului gruzin.

Botosani a intrat cu acest avantaj minim la cabine, dar imediat dupa reluare, la doar 26 de secunde de la startul partii secunde, gruzinii au dat lovitura prin Katcharava.

O centrare venita de pe dreapta a fost agatata de inaltul jucator al lui Tskhinvali si acesta l-a surprins pe Iliev, portarul celor de la Botosani care a plecase spre coltul opus.

Pana la final botosenenii au cautat cu disperare golul victoriei, cea mai clara ocazie fiind ratata de Vasvari in minutul 67. Sutul acestuia a fost deviat acrobatic in corner.

FC Botosani: Iliev - Dimitrov, Cordos, Plamada, Brown - Croitoru (Brata '74), Vasvari - Ivanovici (Batin '86), R. Costin, Martinus - Hadnagy (D. Roman '46). Antrenor: Leo Grozavu.

Thinvali: Nadiradze - Tertadze, Kakubava, Kilasonia, Bahiasvili - Kardava, Gigauri (Burdzenadze '78), Lekvtadze (Sulaia '63) - Ivanisvili (Kaskasisvili '89), Katsarava, Tatkrialasvili. Antrenor: Kaha Kasarava.

Cartonase galbene: Lekvtadze '34, Kilasonia '83, Kardava '90+3.

Arbitri: Lorenc Jemini (central) - Ermal Barushi, Gernat Qirici (asistenti) - Klajdi Kola (rezerva).

Meciul retur este programat pe 9 iulie.



FC Botosani tinuta in sah de o echipa modesta la debutul in Europa League