FC Botosani

Botosani profita de pandemie si nu merge in Kazahstan

Sursă foto: https://www.facebook.com/fcbotosani

Revenita in Europa pentru a doua participare din istorie, echipa FC Botosani ar fi trebuit sa joace tocmai in Kazahstan cu Ordobasî Şimkent.

Deplasarea in Asia Centrala nu va mai avea loc din cauza pandemiei de coronavirus, Romania fiind pe lista rosie pentru Kazahstan din cauza numarului ridicat de noi imbolnaviri cu noul virus gripal.

“Intervine acel protocol. Daca vor dori sa vina la noi, vor veni la noi, daca nu, trebuie sa fim de acord cu o tara care ne va fi pusa la dispozitie de UEFA”, a precizat Marius Croitoru, antrenorul Botosaniului, la Digisport.

Grecia, Turcia, Ungaria si Cipru sunt tarile neutre propuse de UEFA pentru a gazdui astfel de intalniri care nu pot avea loc in niciuna din tarile echipelor de origine.

In ceea ce priveste adversarul intalnit, Croitoru spune despre FC Ordabasy Shymkent ca este superioara financiar formatiilor din Romania.

O echipa la care este legitimat si fostul dinamovist May Mahlangu.

“Singurul lucru bun este deplasarea, pentru ca eu am jucat acolo si cunosc fotbalul. Normal faceam 7-8 ore cu charterul. Sunt optimist si ramaneam optimist indiferent cu ce echipa cadeam. Nu mi-e teama de nicio echipa, merg sa castig”, a mai spus Croitoru.

FC Ordabasy Shymkent, adversara FC Botoșani din turul 1 al Europa League, are în palmares două titluri campioană și o Cupă a Kazahstanului.

Kazahii se află la a șasea participare în tururile preliminare ale Europa League.



Botosani profita de pandemie si nu merge in Kazahstan