Liga 1

FC Botosani termina la egalitate cu Gaz Metan. Moldovenii raman pe loc de playoff

Sursă foto: https://twitter.com/fc_botosani

Echipele FC Botosani si Gaz Metan Medias au terminat la egalitate, scor 1-1, intr-un meci disputat duminica seara in etapa a 25-a din Liga 1 Betano.

Cele doua goluri au fost marcate in finalul primei reprize intr-un interval de doar patru minute.

Mediasul a deschis scorul prin fundasul Iulian Cristea dupa o faza de la coltul terenului. Portarul Botosaniului a iesit gresit pe centrarea lui Chamed si Cristea a profitat trimitand cu capul in poarta goala.

Doar patru minute s-au bucurat jucatorii lui Edi Iordanescu de avantaj pe tabela. Ongenda l-a servit ideal in careu pe Lorand Fulop cu o centrare peste intreaga aparare adversa si acesta a reluat cu latul pentru 1-1.

Un rezultat de care ambele echipe au tinut pana la final dintr-o prudenta excesiva, un 1-1 care mentine Botosaniul pe locul sase in clasament.

Etapa urmatoare echipa pregatita de Liviu Ciobotariu joaca in deplasare cu Viitorul, echipa aflata pe sapte la un punct distanta, o adevarata finala pentru prezenta in playoff.

Sepsi a profitat de egalul de la Botosani si devine a cincea echipa calificata in playoff matematic.

Gaz Metan a urcat pe noua, cu 30 puncte, dupa al patrulea meci consecutiv in acest an fara victorie.

Centralul Sebastian Coltescu a acordat nu mai putin de 12 cartonase galbene in acest meci! Mai avea putin si ingalbenea toti jucatorii de pe teren.

Caseta tehnica

FC Botoşani: Fraisl - Dumitraş, Miron, Burcă, Soiledis - Karaboue, Ongenda (Papa ’89) - Fabbrini, Fulop (Oaidă ’81), Golofca (Buş ’75) - M. Roman. Antrenor: Liviu Ciobotariu;

Gaz Metan: Pleşca - Creţu, Cristea, Diallo, Ivanov - Fofana, L. Aurelio - D. Olaru (Mailat ’66), Chamed, Caiado (Pleaşcă ’80) – Rondon (Yazalde ’88). Antrenor: Edward Iordănescu;

Cartonaşe galbene: Fulop ’43, Golofca ’43, Soiledis ’60, Dumitraş ’63, Roman ’79, Burcă ‘86 / Olaru ’53, Cristea ’62, Fofana ’83, Pleaşcă ‘90+1, Chamed ‘90+1, Diallo ‘90+3;



FC Botosani termina la egalitate cu Gaz Metan. Moldovenii raman pe loc de playoff