Liga 1

FC Botosani invinge la Brasov si obtine biletele pentru un nou sezon de Liga 1

FC Botosani s-a impus in deplasarea de la Brasov, scor 1-0, gratie golului inscris de fostul jucator al echipei de sub Tampa, Attila Hadnagy. Botosanenii acumuleaza astfel 37 de puncte in clasamentul Ligii 1 si, cu 5 meciuri ramase de disputat in propriul fief, au aproape asigurata ramanerea pe prima scena pentru cel putin inca un sezon.

Botosaniul a avut un start mai entuziasmant de meci, putin lipsind ca fostul jucator al "stegarilor", Paul Batin, sa inscrie in poarta lui Daniel Mutu la capatul unei centrari expediate de la coltul terenului de Marius Croitoru.

In minutul 35, Mihai Bordeianu a fost blocat cu multa sansa de fundasii Brasovului, la un sut periculos din preajma careului.

Ngadeu putea aduce deschiderea scorului, la urmatorul atac, cand a reluat plasat cu capul din 8-9 metri, iar Daniel Mutu a retinut cu mari emotii de pe linia portii.

In minutul 62, Ngankam a finalizat defectuos din zona punctului de la 11 metri.

"Stegarii" au dat cu piciorul unei situatii rarisime. Novakovic (66) a ratat singur cu Vasile Curileac, dupa o centrare de calitate primita de la Cristian Ganea.

Introdus in partea secunda, Bogdan Tara a irosit cea mai importanta ocazie a gazdelor. Ramas singur cu goalkeeperul Botosaniului, Tara a reluat modest din centrul careului, permitandu-i lui Ngadeu sa respinga de pe linia portii.

Golul de 3 puncte al moldovenilor avea sa fie livrat taman de jucatorul care a petrecut mai bine de 5 sezoane in tricoul Brasovului. Attila Hadnagy (82) s-a infiltrat in defensiva adversa si a reluat imparabil, cu capul, o minge centrata excelent de Mihai Bordeianu.

FC Brasov: Mutu - Straut, Novakovic, Goian, Novak - Zlomislic (S. Moraru 61), Tomislav, Aganovic, Cr. Ganea (Ciocalteu 87) - Bencun (Tara 56), Constantinescu

Rezerve: Iacob, Artjunin, Leko, Almeida, Moraru, Ciocalteu, Tara

Antrenor: Vjekoslav Lokica

FC Botosani: Curileac - Patache, Tincu, Ngadeu, Acsinte - Roussel (A. Hadnagy 78), Bordeianu, Croitoru (Danci 73), Batin - Ivanovici (Martinus 59), Vasvari

Rezerve: Lazar, Oltean, Faugh-Porret, Danci, Codoban, Martinus, Hadnagy

Antrenor: Leo Grozavu

Arbitru: Radu Petrescu (Bucuresti)

Cartonase galbene: Juric 74/ A. Patache 69

Cartonase rosii: -

Stadion: Silviu Ploesteanu (Brasov)

Spectatori: 1000



FC Botosani invinge la Brasov si obtine biletele pentru un nou sezon de Liga 1