FC Arges

Vasile Turcu vrea sa cumpere FC Arges

Fostul vicepresedinte al lui Dinamo, Vasile Turcu, a declarat, vineri, agentiei NewsIn, ca isi doreste sa preia formatia FC Arges si chiar are o schita de proiect pe termen lung, insa asteapta ca actualul finantator Cornel Penescu sa isi arate disponibilitatea de a-i ceda clubul.
"FC Arges este prima mea optiune de a investi in fotbal. Sunt argesean prin alianta inca din anul 1984 si am un mare respect pentru autoritatile de acolo, atat pentru presedintele Consiliului Judetean, cat si pentru primarul Pitestiului. Vreau sa preiau FC Arges, asta daca Penescu este dispus sa imi vanda clubul. Daca el va ridica mana ca vrea sa vanda, eu ma pun imediat la masa negocierilor", a spus Turcu.

Omul de afaceri a dezvaluit ca si-a facut deja un plan de viitor in cazul in care va reusi sa preia formatia din Trivale. "Ma gandesc deja la un plan pe termen lung, in care vreau sa avem echipe in tot judetul asa cum era inainte. Vin la Pitesti sa luptam pentru cupele europene, sa facem performanta. Voi aduce jucatori de valoare, nu vom sta sa ne zbatem in mediocritate. Dar acum mingea este in terenul lui Cornel Penescu, astept un semn de la el. Bine, acum trebuie sa facem si un audit pentru a vede situatia financiara. Pot garanta ca am banii necesari pentru a investi la club", a adaugat acesta.

Vasile Turcu sustine ca nu crede ca Penescu ar mai putea continua ca patron la FC Arges si spune ca e posibil sa ii propuna fiului acestuia, Andrei, sa ramana in cadrul clubului. "Nu cred ca societatea il va ierta pe Cornel pentru ce a facut si cred ca si el este scarbit de ce s-a intamplat. El a vrut sa faca bine, dar nu asa trebuia. Daca voi ajunge la club, poate il voi tine si pe fiul sau, imi place cum vorbeste, e un baiat inteligent chiar daca este foarte tanar".

Acesta a dezvaluit ca a avut o discutie cu suporterii si ei i-au transmis ca il vor la club. "Fanii m-au sunat sa imi spuna ca ma asteapta la club, iar daca se va intampla asta, promit ca nu ii dezamagesc. Voi investi cu sufletul aici. De asemenea, noul Consiliu de Administratie va fi format din patru, eu, reprezentantii Consiliului Judetean, Primaria si Liga Suporterilor. Le multumesc pentru ca s-au gandit la mine cei din Arges, imi doresc si eu sa ajung la club", a adaugat Turcu.

Fostul actionar al lui Dinamo a mai precizat ca Ionut Badea va ramane antrenor la echipa in cazul in care va prelua clubul si ii va propune un contract pe urmatorii cinci ani. "Ionut e un baiat foarte inteligent, a terminat doua facultati, cu greu gasesti asemenea oameni. Ii voi prelungi contractul pe cinci ani, cu optiune pentru alti doi sau trei. Am nevoie de asemenea oameni", a conchis acesta.

Cateva zeci de suporteri ai lui FC Arges si-au dat intalnire, joi, la stadionul Nicolae Dobrin din Pitesti, pentru a cauta solutii de salvare a echipei, dupa ce Comsia de Disciplina a retrogradat formatia finantata de Cornel Penescu in Liga a II-a. Sustinatorii gruparii alb-violete sunt decisi sa faca presiuni asupra familiei Penescu pentru a renunta la echipa si isi doresc ca Vasile Turcu sa fie noul finantator, transmitandu-i prin telefon doleantele lor.

NewsIn


Vasile Turcu vrea sa cumpere FC Arges