FC Arges

Recursul procurorilor la decizia eliberarii lui Penescu si Constantin se judeca duminica

Magistratii Curtii de Apel Ploiesti au decis ca recursul formulat de procurorii DNA la decizia Tribunalului Prahova de inlocuire a masurii arestarii preventive a inculpatilor Cornel Penescu, Liviu Facaleata si Gheorghe Constantin, cu interdictia de a parasi tara, sa se judece duminica.

Potrivit purtatorului de cuvant al Curtii de Apel Ploiesti, judecator Simona Buzoianu, decizia magistratilor ploiesteni la judecarea recursului procurorilor DNA va fi definitiva si irevocabila si va fi pusa imediat in aplicare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistratii Tribunalului Prahova au decis, miercuri, inlocuirea masurii arestarii preventive in cazul finantatorului FC Arges, Cornel Penescu, a lui Liviu Facaleata si a lui Gheorghe Constantin, cu interdictia de a parasi tara.

Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Prahova, Ionela Alina Anton, finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin si fostul director general al firmei Pic, Liviu Facaleata, au obligatia sa se prezinte la instanta de judecata ori de cate ori sunt chemati, sa se prezinte la politie, conform programului de supraveghere stabilit, sa nu schimbe locuinta fara incuviintarea instantei, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte nicio categorie de arme, sa nu ia legatura cu ceilalti inculpati si cu martorii din dosarul pe rol.

In cazul lui Gheorghe Constantin, instanta a instituit si obligatia de a nu desfasura nicio activitate in cadrul Comisiei Centrale de Arbitraj din Romania.

Finantatorul FC Arges, Cornel Penescu, se afla in arest din 16 aprilie, in dosarul "Mita in fotbal", fiind acuzat de dare de mita, cumparare de influenta si initiere si constituire de grup infractional organizat. El a fost trimis in judecata in stare de arest, alaturi de fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, si fostul director general al firmei Pic, Liviu Facaleata.

Totodata, Cornel Penescu a fost trimis in judecata de DNA in alte trei dosare.

Astfel, in 11 septembrie, Penescu a fost trimis in judecata sub acuzatia ca ar fi instigat la mituirea unor inspectori financiari din Arges pentru a se face un control superficial la firmele la care este actionar. In acest dosar a fost arestati si directorul Garzii Financiare Arges, Aurel Stoian, si Gheorghita Pieca, administratorul firmelor controlate de Penescu.

Procurorii Serviciului Teritorial DNA Pitesti au dispus, in 29 septembrie, trimiterea in judecata a lui Cornel Penescu, pentru dare de mita, si a fostului inspector ITM Arges Florian Anghelina, pentru luare de mita. Cornel Penescu este acuzat ca i-a dat lui Florian Anghelina suma de 1.000 de lei, pentru ca acesta sa efectueze un control superficial la sediul societatii Pic, in urma caruia sa nu constate incalcarile legislatiei muncii si sa nu aplice sanctiuni contraventionale.

In 15 octombrie, Finantatorul FC Arges Cornel Penescu, fost deferit justitiei, in stare de arest preventiv, intr-un al patrulea dosar de coruptie, in care mai sunt arestate doua persoane - Aurel Stoian, director coordonator al Garzii Financiare - Sectia Arges si Gheorghita Pieca, administrator al SC PIC SA Pitesti, SC Muntenia Aliment SRL Pitesti si SC PIC Distrib SRL (fosta SC Onita SRL) - pentru o evaziune fiscala de un milion de euro.

Mediafax



Recursul procurorilor la decizia eliberarii lui Penescu si Constantin se judeca duminica