FC Arges

Primaria Pitesti este dispusa sa preia clubul FC Arges, insa fratii Penescu nu vor sa vanda

Primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc a anuntat, miercuri, ca exista disponibilitate din partea administratiei locale pentru a prelua clubul de fotbal FC Arges care se confrunta cu dificultati financiare, insa actionarul majoritar, societatea PIC detinuta de fratii Penescu, nu vrea sa vanda.

Potrivit lui Pendiuc, problemele cu care se confrunta echipa sunt provocate de situatia dificila prin care trec firmele detinute de fratii Ilie si Cornel Penescu, iar administratia locala nu poate interveni in mod legal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Daca actionarul majoritar lasa echipa, in secunda a doua o preluam noi, impreuna cu Consiliul Judetean. Am avut discutii cu Ilie Penescu si a spus ca nu intentioneaza sa renunte la echipa, dar noi ne-a exprimat disponibilitatea. Exista un actionar majoritar, cu peste 80 la suta din actiuni, este vorba de firma PIC. Ce putem face noi? Ce pot face eu? Daca cineva are o idee si se poate aplica, o aplic imediat, fara retinere. Si eu m-am gandit la solutii, m-am consultat cu juristi, dar ar fi solutii pe termen lung, cu justitie, procese", a declarat Tudor Pendiuc.

Fotbalistii de la FC Arges au refuzat sa participe la antrenamente timp de mai multe zile si ameninta ca nu se vor prezenta la meciuri daca nu isi vor primi toate drepturile salariale restante.

Din cauza neplatii salariilor, zece dintre componentii lotului echipei FC Arges au depus, in 14 octombrie, la Liga Profesionista de Fotbal, memorii in care solicita sa fie declarati liberi de contract, este vorba despre Ionut Bosneag, Mircea Stan, Ionut Cazan, Ilie Poenaru, Elias Bazzi, Catalin Doman, Iulian Tames, Vali Stan, Cosmin Nastasie si Adrian Dulcea.

Problemele financiare au aparut la FC Arges dupa arestarea, la jumatatea lunii aprilie, a finantatorului formatiei pitestene, Cornel Penescu, in dosarul coruptiei din fotbal. In cele sase luni de cand se afla in arest, Cornel Penescu a fost nevoit sa inchida o parte dintre afaceri, dar a refuzat, pana in prezent, sa renunte la actiunile pe care le detine la clubul de fotbal.

Mediafax



Primaria Pitesti este dispusa sa preia clubul FC Arges, insa fratii Penescu nu vor sa vanda