FC Arges

Penescu renunta la FC Arges

Andrei Penescu, fiul finantatorului echipei FC Arges, Cornel Penescu, a declarat, miercuri, ca s-a saturat ca familia sa sa investeasca la gruparea pitesteana si sa fie înjurata, precizând ca el a luat decizia de a ceda administrarea clubului Primariei Pitesti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Decizia de a preda echipa Primariei îmi apartine, pentru ca ne-am saturat sa bagam bani si sa fim înjurati. Mama a fost, astazi, la tata si i-a comunicat decizia mea, iar tata a început sa plânga. «Daca voi asa credeti de cuviinta, atunci asa sa fie», i-a spus mamei", a precizat Andrei Penescu, pentru MEDIAFAX.

Membrii familiei Penescu, care detin Grupul PIC, finantator al FC Arges, vor preda administratia gruparii argesene celui de-al doilea actionar, Primaria Pitesti, fiind dispusi sa-si vânda actiunile pe care le detin la club, se arata într-un comunicat remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX.

"Începând cu data de 20.05.2010, finantatorul FC Arges, Grupul PIC anunta ca va preda spre administrare clubul celui de-al doilea actionar important, Primaria Pitesti. De asemenea, îsi anunta disponibilitatea vânzarii actiunilor catre un alt investitor agreat de catre Primaria Pitesti, sau chiar Primariei Pitesti", se arata în comunicatul clubului FC Arges, semnat de Andrei Penescu, fiul finantatorului Cornel Penescu.

Penescu si fostul director al societatii PIC Liviu Facaleata au fost arestati preventiv, la 11 mai, pentru 29 de zile, de catre magistratii Tribunalului Arges, pentru infractiuni de coruptie.

Penescu a mai fost arestat în 16 aprilie 2009, în dosarul "Mita în fotbal", fiind acuzat de dare de mita, cumparare de influenta si initiere si constituire de grup infractional organizat. El a fost trimis în judecata în stare de arest, alaturi de fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, si fostul director general al firmei Pic, Liviu Facaleata.

În 30 ianuarie 2010, Cornel Penescu, Gheorghe Constantin si Liviu Facaleata, judecati pentru fapte de coruptie, au parasit Penitenciarul Margineni, fiind pusi în libertate.

Mediafax



Penescu renunta la FC Arges