FC Arges

Penescu, audiat din nou la DNA Pitesti

Finantatorul clubului FC Arges, Cornel Penescu, a fost chemat din nou, marti, la sediul DNA Pitesti de catre procurorii anticoruptie pentru a fi audiat în dosarul în care primarul suspendat al municipiului Craiova, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv pentru fapte de coruptie.
Finantatorul clubului FC Arges, Cornel Penescu, a fost chemat din nou, marti, la sediul DNA Pitesti de catre procurorii anticoruptie pentru a fi audiat în dosarul în care primarul suspendat al municipiului Craiova, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv pentru fapte de coruptie.

La intrarea în sediul DNA Pitesti, Cornel Penescu nu a facut nicio declaratie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse judiciare, în cursul zilei de marti, procurorii anticoruptie pitesteni ar urma sa-i prezinte lui Antonie Solomon materialul de urmarire penala.

Tot marti, Tribunalul Arges a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de avocatii lui Solomon, astfel ca primarul ramâne ân arest. Sentinta magistratilor nu este definitiva, ea putând fi atacata cu recurs.

În 2 martie, Cornel Penescu a fost audiat de procurorii anticoruptie, finantatorul declarând, la iesirea din sediul DNA, ca audierile nu au avut legatura cu "un act de coruptie", ci cu transferurile unor jucatori de la FC Arges la Universitatea Craiova.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat în 3 martie pentru luare de mita în forma continuata, fals intelectual si uz de fals, fiind acuzat de primirea unei mite de 50.000 de euro de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, în acest caz sunt vizate si alte persoane.

Potrivit anchetatorilor, în perioada februarie 2006 - noiembrie 2006 Solomon ar fi primit mita de la un actionar principal al SC PIC SA, pentru a-si îndeplini în mod necorespunzator atributiile de serviciu legate de exercitarea functiei de primar al municipiului Craiova si de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova.

În cursul lunilor februarie - martie 2006, primarul municipiului Craiova ar fi primit cu titlu de mita suma de 40.000 euro (în mai multe transe) pentru a emite, cu încalcarea normelor legale, autorizatia de constructie pentru hypermarket-ul PIC Craiova. Documentul, completat cu mentiuni nereale, a fost semnat de primarul Solomon la data de 16 martie 2006, în aceeasi zi în care SC PIC SA Pitesti a depus cererea prin care a solicitat aceasta autorizatie. Anterior, cererea de autorizatie fusese respinsa de functionari din cadrul Primariei Craiova, întrucât exista un litigiu pe rolul instantelor judecatoresti.

De asemenea, în 9 noiembrie 2006, Solomon ar fi primit de la un actionar principal al SC PIC SA Pitesti suma de 10.000 de euro, pentru ca, în calitate de presedinte al Comisiei de Sistematizare a Circulatiei Rutiere si Pietonale a municipiului Craiova, sa înlesneasca aprobarea unei cereri privind asigurarea transportului public pâna în zona unde era amplasat Hypermarket PIC Craiova.

Tribunalul Arges arata în motivarea arestarii primarului Solomon ca interceptarile din cauza, facute în 2006 cu aprobarea Înaltei Curti de Casatie si Justitie, coroborate cu registrele paralele tinute de magazinul PIC, conduc la ideea unor infractiuni de dare si luare de mita.

Mediafax



Penescu, audiat din nou la DNA Pitesti