FC Arges

Cristi Tanase s-a intors la FC Arges dupa 12 ani

Sursă foto: FC Arges YouTube Captura

Mijlocasul Cristi Tanase a fost prezentat, vineri, la FC Arges, clubul de la care a plecat in fotbalul mare.

Ajuns la 34 de ani dupa mai multe experiente in Romania, China si Turcia, Cristi Tanase revine dupa mai bine de un deceniu la FC Arges.

"Ma bucur foarte mult ca m-am intors acasa dupa 12 ani.

"FC Arges este un club cu pretentii. Sper sa ajut foarte mult echipa si sa facem un sezon cat mai bun. Eu sper sa prindem playoff-ul", a declarat Tanase in conferinta de prezentare la FC Arges.

Sezonul precedent Tanase a evoluat pentru Academica Clinceni.

La gruparea din Trivale au mai fost transferati Andrei Pitian, Denis Dumitrascu, Joao Miguel (27 ani), Jucie Manuel Lupeta (28 ani) si Diogo Viana (31 ani), ultimii trei fiind jucatori portughezi.

Pitian si Dumitrascu au jucat sezonul precedent pentru Chindia Targoviste.

Cine sunt cei trei portughezi

Joao Miguel Xavier Ferreira dos Santos este un fundas portughez in varsta de 30 de ani. In precedenta editie de campionat a jucat la CD Mafra, in liga secunda portugheza. Masoara 190 cm si cantareste 74 kg. In cariera sa a mai evoluat la formatiile Leça, Salgueiros, Anadia FC, FC Cesarense, UD Leiria, toate din Portugalia. Pentru Mafra a adunat 49 meciuri in sezoanele 2019-2020 si 2020-2021.

Diogo Filipe Guerreiro Viana este un mijlocas de 31 de ani care in sezonul trecut a evoluat la Fairense in liga secunda portugheza. Masoara 174 cm si cantareste 69 kg. Viana este un jucator polivalent si poate evolua atat ca mijlocas dreapta, dar si ca aripa. A fost crescut de Sporting Lisabona si FC Porto. A fost international U16 si U21 al Portugaliei, insa nu a jucat niciodata pentru echipa mare a lui Porto. A mai evoluat in cariera la Venlo, in Olanda, dar si la mai multe echipe din prima liga portugheza (Penafiel, Gil Vicente sau Belenenses), precum si in Bulgaria, la Litex Loveci si la TSKA Sofia, acolo unde a jucat si sub comanda lui Edward Iordanescu.

Joaquim Manuel Welo Lupeta este un atacant portughez care in sezonul recent incheiat a jucat la clubul israelian Maccabi Petah Tikva. Are 28 ani, masoara 186 cm si cantareste 84 kg. In cariera sa a mai evoluat la echipe importante din Europa si Africa: Fehervar(Ungaria), Setubal (Portugalia), Bidvest Wits si Cape Town Spurs(Africa de Sud), Celje si Olimpija Ljubljana (Slovenia). Lupeta a terminat pe podium cu aceste echipe si a avut posibilitatea de a evolua si in competitiile internationale. Pentru Olimpija Ljubljana, Lupeta a marcat 9 goluri in 32 de partide.

Cantonament in Austria

FC Arges va sustine un cantonament in Austria intre 28 iunie si 9 iulie, cu patru meciuri amicale in program:

30 iunie / amical NS Mura (Locul 1 Slovenia) – FC Argeș
3 iulie / amical SKN Polten (L2 Austria) – FC Argeș
5 iulie / amical Steaua Roșie Belgrad (Locul 1 Serbia) – FC Argeș
8 iulie / amical FC Slovacko (Locul 4 Cehia) – FC Argeș



Cristi Tanase s-a intors la FC Arges dupa 12 ani