Liga 1

Farul pierde pe Cluj Arena cu echipa lui Sabău

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCUCluj/

Etapa a 29-a, penultima din sezonul regular în Liga 1, a debutat cu o mare surpriză. Universitatea Cluj s-a impus în fața liderului Farul Constanța, cu 2-0, la capătul unui joc modest arătat de ”marinari”.

Formația pregătită de Gheorghe Hagi a fost de nerecunoscut pe terenul complicat de pe Cluj Arena, acolo unde oamenii lui Ioan Ovidiu Sabău au speculat fiecare brazdă din gazonul precar.

U Cluj a ratat o lovitură de la 11 metri, în minutul 25, prin Thiam. Execuția acestuia a fost blocată de portarul Aioani, acesta reușind să evite golul și la reluarea lui Thiam pe urmărire după respingere.

Gazdele n-au mai ratat în minutul 39, când Bic a speculat o respingere în față din partea lui Aioani la șutul lui Thiam din unghi.

Portarul celor de la Farul a avut de lucru și în finalul reprizei, când a scos cu o mână în corner șutul lui Gomes de la distanță.

Farul a fost aproape de egalare la zece minute după restart. Munteanu a căutat colțul lung cu o execuție din marginea careului, dar mingea a ocolit de puțin poarta.

Șepcile Roșii au dublat avantajul de pe tabelă în minutul 58 prin Remacle. Acesta a interceptat un balon trimis de Popescu spre un Grameni neatent și a trimis în poarta din care Aioani era mult ieșit.

Farul se poate vedea detronată de pe primul loc în clasament după această runda, dacă CFR Cluj se va impune în deplasare cu Sepsi (luni, 20:30).

U Cluj urcă spectaculos pe poziția a 8-a, cu 34 de puncte.

Caseta tehnică

U Cluj: Gorcea – Oancea, Piţian, Miron, G. Simion (Romario Pires ’83), Chipciu – Bic, Remacle, Nistor (Filip ’33) – J. Gomes (Stoica ’65), Thiam (Ispas ’84). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Farul: Aioani – M. Popescu, Larie, Artean, Borza (Kiki ’46) – Băluţă, Nedelcu (Doukoure ’46), Grameni (Casap ’75)– Alibec, L. Munteanu (Morar ’67), Sali (Mazilu ’46). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonaşe galbene: Simion ‘1, Filip ’58, Thiam ’70, Gorcea ’88 / Munteanu ‘34

Arbitri: Cătălin Popa - Ciprian Danşa, Bogdan Gheorghe.



Farul pierde pe Cluj Arena cu echipa lui Sabău