Farul Constanta

Pentru Farul greul abia acum începe. Lista posibililor adversari din Liga Campionilor

Sursă foto: https://twitter.com/MilanPosts

Campioană în sezonul 2022/23, Farul Constanța va reprezenta România în preliminariile din Liga Campionilor. Țara noastră ocupă locul 26 în ierarhia coeficienților UEFA.

În absența unui coeficient solid, echipa lui Gheorghe Hagi va face parte din a doua urnă valorică la tragerea la sorți.

Farul ar putea întâlni încă din primul tur preliminar adversari de top precum Galatasaray, Ferencvaros, Sheriff Tiraspol, Maccabi Haifa sau Slovan Bratislava.

Noua campioană a României ar putea avea și noroc, întâlnind un adversar mai accesibil, cum ar fi Flora Tallinn, Shamrock Rovers, The New Saints sau Zrinski Mostar.

În primul tur preliminar din Liga Campionilor participă o echipă din runda preliminară plus 33 de campioane din țările clasate între locurile 18 și 51 în ierarhia coeficienților UEFA.

Mai departe, în turul 2 preliminar, ajuns cele 17 câștigătoare ale meciurilor dublă manșă din primul tur preliminar plus alte trei campioane din țările clasate pe locurile 15-17 în ierarhia coeficienților. Aceasta pe Ruta Campioanelor, din turul 2 preliminar intrând și echipe pe Ruta Ligii (șase echipe clasate pe locul doi în țările clasate pe 10-15 în ierarhia coeficienților UEFA).

Trecerea de primul tur preliminar în Liga Campionilor asigură celor de la Farul prezența în calificările Europa League, în cazul unei eliminări din prima competiție europeană.

Farul își va afla primul adversar din Liga Campionilor la tragerea la sorți programată de UEFA pe 20 iunie.

Meciurile primului tur preliminar din Liga Campionilor vor avea loc pe 11/12 iulie (turul), respectiv 18/19 iulie (returul).



Pentru Farul greul abia acum începe. Lista posibililor adversari din Liga Campionilor