Farul Constanta

Gheorghe Bosanceanu: "Ma retrag definitiv din fotbal"

Principalul actionar al clubului Farul Constanta, Gheorghe Bosanceanu, a declarat ca se retrage definitiv din fotbal, vineri, dupa Adunarea Generala a Membrilor Fondatori ce a avut loc la stadionul Farul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Decizia mea este de a-mi retrage sprijinul financiar. De asemenea, am hotarat ca toti jucatorii sa fie trecuti de lista de transferuri, insa nu vor fi transferati pe orice fel de sume. Viitorii sponsori si viitoarea conducere probabil ca va dori sa promoveze, astfel ca este posibil ca o parte dintre jucatori sa ramina la club. Imi ajung cei 9 ani petrecuti la Farul. Am plecat in 2000 din Liga a 2-a si din pacate am ajuns tot in Liga a 2-a. Sper ca cei ce vor veni sa preia si echipele de copii si de juniori. Sper ca Farul sa joace doar un sezon in Liga a 2-a. Nu voi ramane nici membru fondator nici membru in Consiliul Director. Ma retrag definitiv din fotbal. Imi pare rau ca la banii pe care i-am cheltuit nu am obtinut rezultate mai bune. M-a costat 15 milioane o finala de Cupa, o semifinala, un loc 5 si un loc 6. Cred ca s-a ajuns aici si din cauza remanierii lotului, jucatorii care au fost adusi au venit la propunerea antrenorilor. Eu doar am platit sumele de transfer, nu i-am vazut. Nu am pretentii financiare in privinta cedarii clubului. Concret, pana acum nu exista doritori care sa preia clubul chiar daca nu vreau nimic in schimb", a spus Bosanceanu.

Bosanceanu a afirmat ca subiectul "jucatori" este singurul lucru pe care il va discuta cu posibilii investitori pentru ca prin vanzarea acestora spera sa isi poata recupera o mica parte din investitia de 15 milioane facuta in ultimii 9 ani. "Constanta nu este Bosanceanu si eu nu pot fi blamat pentru ce se va intampla cu acest club de acum incolo. S-a discutat de o initiativa a unui proiect de implicare a Consiliilor Judetene si Municipale. Din discutii se spera obtinerea unor hotarari de implicare a autoritatilor locale. A fost o experienta trista, nu ma gandeam ca vom retrograda nici in cele mai negre vise. In ultimii 2-3 ani m-am gandit tot mai serios sa ma retrag. Sunt un om de afaceri si nu-mi permit sa pierd milioane in fiecare an. In acest sezon am cheltuit aproape 6 milioane de dolari, cel mai mult de cand sunt in fotbal si totusi am retrogradat...", a spus Bosanceanu.

Dumitru Manole, presedintele Consiliul Director, a declarat ca ceea ce se intampla este foarte grav: "Decizia domnului Bosinceanu ne-a luat prin surprindere si de aceea am hotarat ca saptamana viitoare sa aiba loc o noua sedinta a Consiliului Director. Vom vedea ce se va intampla cu restul jucatorilor pentru a reusi sa formam un lot".

Aproximativ 30 de suporteri ai Farului au fost prezenti la stadion, aprinzand torte si scandand "Farul suntem noi".

Mediafax



Gheorghe Bosanceanu: "Ma retrag definitiv din fotbal"