Farul Constanta

Detalii despre viitorul stadion de fotbal din Constanta

Sursă foto: https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanConstanta/

Gheorghe Hagi si Gheorghe Popescu au participat din partea clubului Farul la una dintre sedintele Consiliului Judetean Constanta in care, printre altele, s-a discutat si despre viitorul stadion din oras.

Proiectul Complexului Sportiv Constanta prevede construirea unei arene de fotbal cu o capacitate de 18.000 de locuri, conform cerințelor UEFA, dar și arene de tenis și anexe, piste de atletism și un centru sportiv pentru recuperare, refacere și cantonament. De asemenea, proiectul mai prevede construirea de amenajări exterioare și o promenadă de tip agora.

“Este un proiect vital pentru un oraș de calibrul Constanței. Ne dorim ca acest complex să fie parte integrantă din arhitectura urbană și, de ce nu, să devină parte din viața orașului nostru. De asemenea, acest complex va putea asigura necesarul orașului de a organiza evenimente sportive și culturale de anvergură. Susțin acest demers al municipalității constănțene și vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca acest complex să fie unul complet, modern și la standarde cât mai înalte”, a declarat Mihai Lupu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.

In vara acestui an echipele de fotbal Viitorul (Liga 1) si Farul (Liga 2) au fuzionat sau au realizat "o unire", asa cum spune Gheorghe Hagi.

Noua echipa rezultata a preluat numele, brandul si istoria Farului, evoluand in prima liga sub numele de FCV Farul Constanta.

Meciurile de pe teren propriu sunt disputate in continuare la Ovidiu pana cand in orasul Constanta va fi ridicat un stadion modern, asa cum au promis oficialitatile urbei implicate in proiect.

Locul din liga secunda ramas liber dupa fuziune a fost ocupat de o noua echipa cu numele Unirea Constanta, formatie care dupa primele patru etape a reziliat contractele majoritatii jucatorilor trimitand in meciul de la Buzau o formatie de juniori.

De proiectul Unirea Constanta ar urma sa se ocupe municipalitatea Mangalia care intentioneaza renasterea brandului Callatis in fotbalul romanesc.



Detalii despre viitorul stadion de fotbal din Constanta