Farul Constanta

Bosanceanu nu mai e boss la Farul

Presedintele Consiliului Director al clubului FC Farul Constanta, Gheorghe Bosanceanu, a fost revocat, joi, din functie, si inlocuit cu Dumitru Manole, insa ramane principalul finantator al echipei.
"Eu voi ramane principalul finantator al echipei. Cred ca Farul va ramane in Diviza A, pentru ca am inteles ca sunt multe cluburi cu probleme de licenta. Imi pare rau pentru iubitorii de fotbal din Constanta, dar cu toate eforturile noastre am ajuns in zona retrogradarii. Am constatat ca a fost cel mai costisitor an pentru clubul Farul. Bugetul va depasi sase milioane de dolari pana la finalul sezonului. Cheltuielile la club au fost de sub un milion de dolari in 2001-2002, dar au crescut progresiv, iar cheltuielile din acest campionat m-au socat, mai ales ca avem si aceasta contraperformanta. Daca vom ramane in Liga I, bugetul trebuie sa fie de sapte-opt milioane de dolari, pentru ca jucatorii trebuie sa aiba contracte precum cei de la primele sapte-opt cluburi, iar daca ne gandim la transferuri suma creste si mai mult", a spus Bosanceanu.

Gheorghe Bosanceanu a precizat ca, in prezent, salariile jucatorilor de la Farul sunt de 5-6000 de euro lunar, cel mai mare fiind de 6.500 de euro.
"Pentru ca Farul sa se bata in prima jumatate a clasamentului, trebuie facut un efort pentru ca jucatorii sa aiba contracte mai mari. Trebuie sa mobilizam muncipiul Constanta, institutiile publice sa sprijine clubul si sa aiba drept de vot direct proportional cu investitia. Daca din sezonul viitor nu vor veni si alti oameni sa sprijine echipa, ma voi retrage. Din drepturile de televziare, Farul a primit anul acesta un milion de euro, a luat pe Todoran 300.000 de euro, pe Maxim 150.000 si pe Lucian Parvu 35.000 de euro. Restul a fost investitia mea", a mai spus Bosanceanu.

Mediafax


Bosanceanu nu mai e boss la Farul