Liga 1

Farul CAMPIOANĂ în Liga 1! Echipa lui Gheorghe Hagi a revenit de la 0-2 și a învins FCSB

Sursă foto: https://www.facebook.com/farulconstanta/

Într-un meci nerecomandat cardiacilor, Farul a trecut de la agonie la extaz și a cucerit titlul de campioană în Liga 1, după 3-2 pe teren propriu cu FCSB.

Echipa bucureșteană a dominat începutul meciului marcând de două ori în primele 18 minute.

Adrian Șut a deschis scorul în minutul 8 cu o execuție spectaculoasă din afara careului la prima ocazie din meci pentru roș-albaștri.

Zece minute mai târziu FCSB își dubla avantajul în meciul de la Ovidiu prin italianul Andrea Compagno. Acesta a punctat cu latul din interiorul careului la pasa lui Florinel Coman. O fază pornită de la degajarea portarului Ștefan Târnovanu.

În minutul 40, cei de la FCSB au trecut pe lângă golul al treilea prin Compagno. Șutul acestuia din interiorul careului a întâlnit bara.

După doar două minute Farul a redus din diferență prin Mateus Barbosa cu capul la o ieșire greșită pe centrare din partea lui Târnovanu.

Un gol care s-a dovedit hotărâtor pentru economia partidei. O reușită de moral pentru Farul care a pus stăpânire pe joc în partea secundă.

Farul a egalat prin Tudor Băluță cu o lovitură de cap în minutul 58 după un corner ușor acordat de Dawa.

În minutul 72, Mateus a ratat o ocazie imensă de gol cu un șut din 12-13 metri poziție centrală. Mingea s-a dus peste poartă ca la un penalty ratat.

Farul a dat lovitura de grație în minutul 87 prin Louis Munteanu. Gazdele au profitat de o pasă greșită trimisă la adversar de Iulian Cristea și de indecizia lui Dawa în a-l ataca pe Munteanu în suprafața de pedeapsă.

Un 3-2 prin care Farul obține matematic titlul în Liga 1 cu o etapă înaintea finalului de sezon.

Caseta tehnică

Farul: Aioani – Kiki (Sîrbu 67), Larie, Artean, Borza (V. Morar 77) - T. Băluţă, Nedelcu (K. Boli 66), Grameni (Casap 56) - Ad. Mazilu (Enes Sali 56), L. Munteanu, Mateus Barbosa. Antrenor: Gheorghe Hagi.

FCSB: Târnovanu - Sorescu, Dawa, Tamm (I. Cristea 46), Radunovic - Ov. Popescu (Miculescu 80), Ad. Şut, Olaru - Oct. Popescu (Cordea 46), Compagno, Fl. Coman (Omrani 90). Antrenor: Elias Charalambous.

Cartonaşe galbene: Nedelcu 61, Băluţă 88, Sîrbu 88 / Tamm 30.

Arbitri: Radu Petrescu – Mircea Mihail Grigoriu, Mihai Marius Marica.



Farul CAMPIOANĂ în Liga 1! Echipa lui Gheorghe Hagi a revenit de la 0-2 și a învins FCSB