Liga 1

Dunarea Calarasi retrogradeaza dramatic dupa 1-2 pe terenul lui Hermannstadt

Sursă foto: https://www.facebook.com/hermannstadt.fc/

Intr-o veritabila lupta in noroi, Hermannstadt a revenit de la 0-1 pe teren propriu si a evitat in prelungirile meciului cu Dunarea Calarasi retrogradarea directa in Liga 2.

Sibienii pregatiti de Vasile Miriuta n-aveau decat varianta victoriei pentru a scapa de retrogradare, in timp ce Dunarea Calarasi se salva chiar si un egal.

Formatia vizitatoare a deschis scorul in minutul 77 prin fostul dinamovist Steliano Filip cu un sut din interiorul careului, dar a cedat in minutele de final unei presiuni totale din partea lui Hermannstadt.

Asa am trait Hermannstadt - Dunarea Calarasi in finala pentru evitarea retrogradarii

Hermannstadt a egalat prin lovitura de cap a lui Tsoumou din minutul 86, dupa care portarul oaspetilor Straton a respins in extremis la o faza unu contra unu cu acelasi jucator al gazdelor.

A urmat o bataie generala la marginea terenului, dupa ce Benzar a fost lasat lat la pamant de Popovici, iar Blanaru aflat pe margine l-a tras de o mana pe jucatorul Calarasiului in afara terenului ca si cum ar fi tras un sac de cartofi.

S-a lasat cu eliminari in amebele tabere, de la gazde Blanaru fiind trimis sef de galerie in tribuna, iar de la oaspeti chiar antrenorul Dan Alexa.

Calarasiul n-a mai contat in atac pentru minutele suplimentare acordate de Ovidiu Hategan si la una dintre fazele fixe cei de la Hermannstadt au dat lovitura prin Ivan Lendric. Scapat din marcaj acesta a impins mingea in poarta declansand fiesta in tabara sibiana.

O bucurie care trebuie sa fie de scurta durata, pentru ca Hermannstadt n-a scapat definitiv de emotii. In 8 si 12 iunie va disputa dubla de baraj cu U Cluj, ocupanta locului trei in Liga 2.

Ordinea meciurilor va fi stabilita luni la Casa Fotbalului cu incepere de la ora 13:00.

Pentru Dunarea Calarasi aventura in Liga 1 se incheie dupa un singur sezon.

Caseta tehnica

Hermannstadt: Căbuz - Măţel, Dandea, Stoica, Acsinte (Popovici '65) - Dâlbea, Dumitriu - Petrescu, Tsoumou, Tătar - Blănaru (Lendric '75). Antrenor: Vasile Miriuţă

Dunărea Călăraşi: Straton - Gligorov (Ben Djemia '75), Dobrosavlevici, Luchin, Mendy - Enache, Bourceanu, Simion, Filip (Honciu '80) - Ammari, D. Benzar (Keita '90+3). Antrenor: Dan Alexa.

Cartonaşe galbene: Enache '53, Gligorov '57, Bourceanu '58, Honciu '81, Dobrosavlevici '82, Filip ''90+2.

Cartonaş roşu: Blănaru '90+2.

Ovidiu Haţegan (arbitru).



Dunarea Calarasi retrogradeaza dramatic dupa 1-2 pe terenul lui Hermannstadt