Liga 1

Dubla lui Boudjema aduce victoria Petrolului cu Otelul

Petrolul Ploiesti s-a impus cu 2-1 pe teren propriu în meciul cu Otelul Galati, o partida controlata în mare parte de ploiesteni, care au jucat în superioritate numerica înca din primul minut. Damien Boudjemaa a înscris ambele goluri ale Petrolului, Bruce Inkango reducând din diferenta pe final.

Nici n-au apucat bine otelarii sa se obisnuiasca pe stadionul Petrolului cu atmosfera electrizanta din tribune, ca la 25 de secunde de la fluierul de start al lui Cristi Balaj, Younes Hamza a patruns senzational în careu fiind apoi împins din spate de Ljubinkovic. Petrolul a scos în aceeasi faza nu doar cartonasul rosu pentru Ljubinkovic, dar si un penalty, însa Hamza a executat slab si previzibil si Branet a respins în lateral, de lânga bara din dreapta lui.

Vazând ca nu se poate juca asa usor cu forta ofensiva a ploiestenilor, Dorinel Munteanu a acoperit imediat lipsa lui Ljubinkovic din defensiva prin introducerea lui Cristi Sârghi, Laurentiu Bus si ofensiva fiind elementele sacrificate.

Petrolul a presat în continuu, iar în minutul 19 a reusit sa sparga pentru prima data zidul defensiv al otelarilor. O centrare de pe dreapta ce îl cauta pe Hamza a fost respinsa de Perendija, mingea a ajuns la Boudjemaa, care a sutat surprinzator fara preluare cu pamântul si a deschis scorul.

Meciul a continuat cu Petrolul la cârma jocului, desi galatenii au opus o rezistenta excelenta în inferioritate numerica. În minutul 33, Otelul a scapat de un al doilea gol primit de doua ori în aceeasi faza. Mai întâi Sergiu Costin a respins din fata portii goale un sut din centrul careului, pentru ca apoi sutul lui Achim în diagonala, din lateral dreapta, sa fie deviat de Branet în bara.

Marius Pena a semnat prima ocazie de gol a reprizei secunde, pe fondul revenirii în joc a oaspetilor, pentru ca în minutul 60 Gicu Grozav sa iasa la lumina cu o ratare ce putea decide meciul. Devierea cu capul a lui Grozav s-a dus putin pe lânga. Mai aproape de tinta a fost sutul lui Stromajer din acelasi minut, însa nici el nu a trimis în poarta, mingea lovind bara din stânga.

Soarta meciului s-a hotarât în minutul 82, când Boudjemaa a marcat din nou. Bokila l-a luat mai întâi la tinta pe Branet, dupa ce cu câteva minute în urma procedase la fel, dar mingea a sarit acum cu noroc la Boudjemaa, iar francezul n-a stat mult pe gânduri si a trimis din câtiva metri în plasa pentru 2-0.

Vazându-se prea repede cu sacii în caruta, ploiestenii au lasat-o mai moale în ultimele minute si au fost taxati. Otelul a redus din diferenta prin rezerva Bruce Inkango în minutul 89, un gol meritat pentru galateni dupa aspectul jocului.



Dubla lui Boudjema aduce victoria Petrolului cu Otelul