Liga 1

Dubla de trei puncte reusita de Nemec impotriva Craiovei

Sursă foto: facebook.com/FCDinamoOfficial

Dinamo ramane in cursa pentru calificarea in playoff dupa victoria obtinuta, cu 2-1 (2-0), sambata seara, pe teren propriu impotriva celor de la Universitatea Craiova. Meciul a fost live text aici.

Slovacul Adam Nemec a reusit cel mai bun meci al sau de la venirea la Dinamo si a marcat ambele goluri ale “cainilor”, in timp ce brazilianul Gustavo a mentinut aprinse sperantele oltenilor pana la ultimul fluier al centralului Istvan Kovacs. 

Craiova a inceput mai bine meciul si a avut nu mai putin de trei actiuni ofensive cu Ivan in prim plan in primele cinci minute.

Dinamo a lovit insa decisiv la prima ocazie deschizand scorul prin Nemec. Acesta a preluat ideal intre Kelic si Briceag, pentru a-l invinge pe Mingote cu un sut plasat.

Dupa doar opt minute acelasi Nemec dubla avantajul lui Dinamo cu o deviere la coltul lung din centrarea lui Palic, iar echipa lui Cosmin Contra avea un start ideal de partida.

Anesteziata de inceputul de partida Universitatea Craiova a inceput sa reactioneze abia dupa ce Gheorghe Multescu l-a trimis in teren, in minutul 24, pe Gustavo in locul lui Mateiu.

Aparitia decarului brazilian a schimbat jocul oltenilor pe faza ofensiva si ocaziile nu au intarziat sa apara. Craiova a avut nu mai putin de trei bare in minutul de gratie 29.

Mai intai Ivan a trimis spectaculos in transversala, mingea a ramas in posesia alb-albastrilor si Baluta trimitea in stalpul din stanga.

Craiova a continua sa o sufoce pe Dinamo si Romera a deviat in bara centrarea lui Baluta din dreapta.

In debutul partii secunde, minutul 53, oltenii au avut un gol anulat corect la lovitura de cap a lui Ivan pentru o pozitie afara din joc.

Minutul 72 a adus lovitura de la 11 metri obtinuta de Gustavo in duel cu Nedelcearu. Ivan a executat si Penedo s-a opus sutului, insa venit din spate ca o racheta Gustavo a trimis mingea in poarta relansand partida.

Craiova a continuat sa o preseze pe Dinamo pana la final, fara insa a-si mai crea vreo ocazie de gol.

Oltenii inca rezista pe locul trei in clasament dupa a doua infrangere la rand, in timp ce Dinamo ajunge la doua victorii din doua meciuri dupa instalarea lui Contra pe banca tehnica.



Dubla de trei puncte reusita de Nemec impotriva Craiovei