Liga 1

Dragomir, invins si coalizat cu sistemul. Vorba lui Caragiale: "Pupat toti Piata Endependenti"

Predarea stafetei la LPF de la Dumitru Dragomir catre Gino Iorgulescu nu s-a facut cu scandal. Citind printre randuri, declaratiile lui Dragomir au aratat ca totul s-a facut orchestrat de sistem, iar el s-a supus. Ca in piesa O scrisoare pierduta, cu Dragomir in rolul lui Catavencu, Ponta in rolul lui Zoe, Iorgulescu in rolul lui Dandanache (candidatul castigator trimis de la centru).  Cam asa s-a derulat modul in care Mitica a fost umilit joi si a jucat asa cum i s-a cerut.

Dragomir a facut cea mai prietenoasa predare de stefeta. A anuntat ca nu va reclama nicaieri sistemul de votare, ca totul a fost corect, ca tot sistemul drepturilor tv la care a lucrat in ultimii ani il va da lui Gino, ca Gino este un om de fotbal pe care il respecta si il sustine.

Nici un scandal, nici tu o contestatie, desi ar fi putut-o face. Atunci, de ce nu?

Raspunsul este simplu si se afla scris in literatura romaneasca de valoare. Voi cita mai jos doi clasici, unul din literatura si altul din fotbal.

"Pupat toti Piata Endependenti", cum sta scris in schita Telegrame a lui Ion Luca Caragiale. Replica este trimisa intr-o telegrama oficiala din partea procurorului local catre ministrul Justitiei. Un strigat de victorie. Toata lumea, din toate taberele, se impacase.

Si in piesa O scrisoare pierduta, dupa santaje, intrigi, arestari si scandaluri, candidatul local pierzator (Catavencu) si cel trimis de la centru care castiga alegerile (Dandanache) se impaca la finalul votului. Invinsul pactizeaza cu castigatorul pentru a-ti salva pielea, iar toti devin brusc prieteni la catarama.

Inainte de inceputul alegerilor, cand afla ca are un contracandidat, Catavencu intreaba. "Domnu' cine e?". Trahanache raspunde si il prezinta pe candidatul de la centru: "Agamita Dandanache". Iar Catavencu gesticuleaza in mijlocul grupului sau: "Tradare!". Va suna cunoscut?

Invinsul din piesa lui Caragiale - Catavencu - tremura de frica dupa infrangere, in fata lui Zoe. Iar Zoe ii zice: "Esti scapat! Cu o conditie. Dupa alegeri o sa fie o manifestatie publica. Dumneata o sa o conduci [...] si o sa vii aici cu totii sa saluti in numele alegatorilor pe deputatul ales si pe prefect. Du-te si ia loc in capul mesei, fii zelos, asta nu e cea din urma camera".

Iar acum al doilea citat din alt clasic, Gica Hagi: "Dom`ne, sa ne fie bine! Ca sa nu ne fie rau!".

Si acum, vorba lui Pristanda din O scrisoare pierduta, ultima replica: "Muzica! Muzica!".



Dragomir, invins si coalizat cu sistemul. Vorba lui Caragiale: "Pupat toti Piata Endependenti"