Liga 1

Va fi afacerea drepturilor tv deconspirata? "Nu miroase a bine, mai ales ca Ponta nu a iesit presedinte"

Dumitru Dragomir, fostul sef de la Liga Profesionista de Fotbal, a declarat marti ca actualul presedinte al LPF, Gino Iorgulescu, ar putea avea probleme cu vanzarea netransparenta a drepturilor TV, mai ales ca omul care l-a pus in functie, Victor Ponta, a pierdut alegerile pentru presedintia Romaniei.

"Treaba asta cu cedarea drepturilor catre Look TV nu miroase a bine mai ales acum ca nu a iesit presedinte Victor Ponta, prietenul lui Iorgulescu. Nu stiu ce va fi, dar sigur nu va fi bine", a spus Dragomir pentru ziarul Ring.

El a mai vorbit si despre ceea ce el voia sa faca legat de drepturi: "Am vrut sa aduc in Romania o televiziune din Olanda care sa preia Liga I si apoi sa o difuzeze si peste hotare. Dar Gino Iorgulescu i-a pus Liga I pe tava lui Paszkany si olandezii s-au retras din combinatie."

Drepturile tv ale Ligii 1 s-au cesionat de catre LPF, fara licitatie transparenta, catre firma malteza Intel Sky Broadcast. Nici pana azi nu s-a aflat cine se afla in spatele acesteia, cine sunt de fapt adevaratii cumparatori.

Afacerea s-a realizat la scurt timp dupa ce Gino Iorgulescu a devenit presedinte al LPF. Inainte cu o zi de alegerile LPF a avut loc o sedinta secreta la care au participat politicienii Victor Ponta si Liviu Dragnea. Se spune ca acestia i-au convins pe membrii votanti sa il "ponteze" pe Iorgulescu, iar Dragomir a pierdut la vot neasteptat cu 11-7.

De aceea, s-a vorbit dupa aceea ca Iorgulescu a fost omul lui Ponta. Acest lucru la acel moment parea unul bun, insa acum dupa ce omul politic a pierdut presedintia Romaniei si in curand ar putea fi debarcat si de pe postul de prim-ministru, totul nu mai este atat de roz, ba din contra poate da in alte nuante. 



Va fi afacerea drepturilor tv deconspirata? "Nu miroase a bine, mai ales ca Ponta nu a iesit presedinte"